Kilépett a a Fidelitas egyik hódmezővásárhelyi vezetője, miután egyes hírek szerint kannabiszt termesztett

Kilépett a a Fidelitas egyik hódmezővásárhelyi vezetője, miután egyes hírek szerint kannabiszt termesztett

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere (Fotó: Malatinszky Dávid/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A sajtóban a mai napon megjelent hírekkel kapcsolatban a következő nyilatkozatot tesszük. Mivel a kialakult helyzetből politikai ügyet próbálnak kreálni, ezért az érintett tagtársunk a mai napon kilépett a helyi szervezetünkből, mivel nem akar ártani közösségünknek – írja a hódmezővásárhelyi Fidelitas a Facebook-oldalán.

A bejegyzéssel arra a péntek délelőtti hírre reagáltak, ami szerint a szervezet egyik vezetőjét marihuána termesztése miatt fogták el a rendőrök.

Kedd este számolt be arról a rendőrség, hogy egy jelentősebb marihuánaültetvényre bukkantak a hatóságok Hódmezővásárhelyen. A nyomozók végül egy idős házaspárt és egy 27 éves fiatalembert fogtak el, akik egy tanyán több mint 350 tő különböző fejlődési szakaszban lévő kannabisz növényt termesztettek.

A Telex információja szerint a fiatalember a hódmezővásárhelyi Fidelitas alelnöke. Erről megkérdezték a szervezet elnökét, aki azonban kitérő válaszokat adott. Próbálták elérni az érintettet is, de ő nem vette fel a telefont.

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester – írja szintén a Telex – azonban ezt az információt megerősítette a helyi tévében.  „Akkor, amikor Orbán Viktor kijelenti azt, hogy a gyerekektől el a kezekkel, akkor gondoljon arra is, hogyha a Fidesz ifjúsági szervezetének egyik vezetője kannabiszt termel, akkor egy Fidelitas által is támogatott, szponzorált – mondjuk – stadionrendezvény, az már egy korántsem ártatlan politikai rendezvény. Tehát én azt gondolom, ennek messzemenő következményei kell, hogy legyenek.”

A csütörtöki kormányinfón a Telex rákérdezett az ügyre Gulyás Gergely miniszternél is, de azt mondta, nem tud ilyesmiről.

A hódmezővásárhelyi Fidelitas közleménye szerint az érintett személy áll a vizsgálat elé. Az is hozzáteszik, hogy a Fidelitas „minden bűncselekményt elítél, álláspontunk szerint mindenkinek vállalnia kell tetteiért a felelősséget”.