A volt fideszes polgármester szerint hónapok óta melegpropaganda folyik a józsefvárosi óvodákban

A volt fideszes polgármester szerint hónapok óta melegpropaganda folyik a józsefvárosi óvodákban

A kormánypárt jelöltje, dr. Sára Botond lett Józsefváros polgármestere Fotó: Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sára Botond, korábbi józsefvárosi fideszes polgármester, jelenlegi fővárosi kormánymegbízott bejegyzést tett közzé csütörtökön a közösségi oldalán, melyben – bizonyítékok említése vagy megjelentetése nélkül – azt állította, hogy a kerületben a baloldal hónapok óta pénzeli „uniós forrásból az óvodákban az LMBTQ-propagandát”.

A 2019-es választásokon ellenzéki ellenfelével, Pikó Andrással szemben alulmaradt korábbi városvezető azt is állította posztjában, hogy „ma (azaz csütörtökön – a szerk.) újabb támogatást adtak a közreműködő Soros szervezetnek”.

Sára, aki a választási veresége után, 2020 januárja óta kormánymegbízottként vezeti Budapest Főváros Kormányhivatalát, sem azt nem árulta el Facebook-követőinek, hogy melyik az általa említett „közreműködő Soros szervezet”, sem azt, hogy mennyi támogatást kapott, és hogy pontosan mit ért LMBTQ-propaganda alatt, és hogy pontosan ki pénzeli az „LMBTQ-propagandát”, ezért kérdéseket küldtünk neki ennek tisztázására. Amennyiben válaszol, cikkünket frissítjük.

Pikó András jelenlegi polgármester (független) Facebook-oldalán reagált Sára bejegyzésére. Mint írta, „a bukott józsefvárosi polgármester most páros napokon képviselőjelöltként, páratlan napokon kormányhivatal vezetőként uszít és terjeszt hazugságokat a józsefvárosi óvodafejlesztési program ellen. Amit művel, az minden kerületben dolgozó óvodapedagógus, a fejlesztési programban részt vevő intézmény, szülő és gyerek nyilvános megsértése és megalázása.”

Felszólította Sára Botondot, hogy hagyja békén az óvodákat: „se Mikulásként, se álhírgyártóként, se bukott, se aspiráló jelöltként ne használja őket alantas céljaira. Ha ütni akar, üsse politikai ellenfeleit, de hagyja ki ebből az óvodákat, ahol semmilyen általa és a fideszes sajtó által fantáziált propaganda tevékenység nem folyik.”