500 forintért árulták a varázsdohányt

500 forintért árulták a varázsdohányt

Az elfogás (Forrás: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

500 forintért árult varázsdohányt, vagyis pszichoaktív drogot Miskolc számozott utcáin egy helyi férfi. A rendőrség már elfogta, ahogy a „beszállítóját” is.

A napokban kapott jelzést a rendőrség arról, hogy a miskolci számozott utcákon új drogkereskedő jelent meg. Kedden a Készenléti Rendőrség és a helyi egyenruhások közös akciójának eredményeképp elfogtak két fogyasztót, akik varázsdohányt vásároltak az új dílertől. Ezután rendőrkézre került a terjesztő is. A 30 éves Sz. Gábortól lefoglaltak a kábítószerhez szükséges hatóanyagot, már elkészített varázsdohányt és nagy mennyiségű készpénzt, többségében 500-1000 forintos bankjegyet. Mint kiderült, a kábító hatású anyag adagját 500 forintért árulta.

A nyomozók beazonosították Sz. Gábor felső kapcsolati forrását is. A 30 éves K. Tibort szintén elfogták és tőle bruttó 15 gramm mennyiségben új pszichoaktív anyagnak minősülő úgynevezett hatóanyagot illetve készpénzt foglaltak le.   

Mindkét férfit új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétségének megalapozott gyanúja hallgatták ki gyanúsítottként. A bűncselekmény elkövetését elismerték. Az ügyben eljárást folytató Miskolci Rendőrkapitányság előterjesztést tett a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására az ügyészség felé.