70 milliót érő csokit vitt, de nem oda, ahova kellett volna

70 milliót érő csokit vitt, de nem oda, ahova kellett volna

A vecsési telephelyen megtalált, csokival teli teherautók egyike (Forrás: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy hónappal azután, hogy egy korábbi csalási ügye miatt elrendelt bűnügyi felügyeletét a bíróság megszüntette, egy 49 éves férfi újabb csalásra vetemedett – a rendőrség gyanúja szerint.

A férfi ugyanis megvásárolt egy fuvarozó céget, ám annak kialkudott árát a mai napig nem fizette ki. Ettől függetlenül a vállalkozását beindította, felvett sofőröket és már megrendelései is voltak. Azokat azonban egészen máshogy intézte, mint ahogyan kellett volna. A rakományt ugyanis a külföldi telephelyeken felpakolták, ám a vállalt úticél helyett egy vecsési telephelyen pakoltak le. A rendőrök ott megtaláltak egy 39 millió forint értékű csokoládéval megpakolt teherautót, ami Németországból indult és Franciaországba kellett volna megérkeznie. Mellette állt az a két járműszerelvény, amelyek Hollandiából érkeztek, rakterükben 17, illetve 16 millió forintot érő, több raklapnyi, „egy égitest nevét viselő édességgel”.

Kár azonban csak ideiglenes jelleggel érte a gyártó cégeket, a szigetszentmiklósi nyomozók felderítésével az összesen 72 millió forintos készletüket hiánytalanul visszakaphatták.

A 49 éves férfit egy ideig hiába keresték, a bejelentett és a rendőrök előtt ismertté vált címein nem találták. Elfogatóparancsot adtak ki ellene, miközben tovább folytatták a hajszát – félő volt ugyanis, hogy a nyomozásuk elől külföldre szökne. Végül múlt kedden egy óbudai lakásban találtak rá, az elfogás azonban életmentésbe váltott: a férfi eszméletlen állapotban, a falnak dőlve ült az erkélyen. A rendőrök mentőt hívtak, miközben próbálták magához téríteni, bekísérték a konyhába, leültették, de újra eszméletét vesztette. Mint kiderült, alapbetegségei miatt lett rosszul, a gyógyszerét ugyanis nem vette be. Végül a kiérkező mentők azt mondták, hogy nem kell kórházba szállítani, így a rendőrök előállították.

 

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság az azóta letartóztatott férfi ellen három rendbeli csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.