A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz Márki-Zayra mozgósít

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz Márki-Zayra mozgósít

Dobrev Klára (Fotó: Demokratikus Koalíció)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A Fidesz Márki-Zay Péterre mozgósít” – egyebek mellett ezt tartalmazza az a Telex.hu birtokába került SMS, amellyel állításuk szerint a Demokratikus Koalíció (DK) próbál szavazásra buzdítani Dobrev Klára.

A cikkben ismertetett SMS a következőket tartalmazza: „Sokan jeleztetek, a Fidesz Marki-Zay Peterre mozgósit. Ne hagyd, hogy Orban dontson, szavazz Dobrev Klarara.” Emellett a szavazósátrak helyét tartalmazó internetes link is ott van a szöveges üzenetben.

A portál szerint akadt munkatársuk is, aki megkapta a kampány-SMS-t. Érdekesség, hogy a korábban erről a telefonszámról érkező üzeneteket Dobrev Klára, illetve DK aláírással küldték.

A cikk kitér rá, hogy a Demokratikus Koalíció nem jelezte, hogy visszaéltek volna a párt, vagy a jelöltjük nevével. Már keresték őket, de egyelőre nem kaptak választ.

A Fidesz említése a kampányban azért is érdekes, hiszen eddig éppen Márki-Zay Péter volt az, aki arról beszélt, hogy a kormánypárt érdeke Dobrev Klára győzelme, ezért Rogán Antal be is szállt mellette az előválasztási kampányba.