A fél kormány nem szavazott a kata módosításáról

A fél kormány nem szavazott a kata módosításáról

Az ötödik Orbán-kormány (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felkerült a parlament.hu-ra a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvénymódosítás szavazási eredménye, és az Index megnézte, kik nem vettek részt a szavazáson. Mint korábban megírtuk, a parlament kedden 120 igen, 57 nem és 1 tartózkodás mellett megszavazta a kata módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely ellen most is zajlik a tüntetés Budapesten.

A szavazástól távol maradó fideszesek listája elég érdekes, köztük van Gulyás Gergely, Gyopáros Alpár, Hoppál Péter, Lázár János, Nagy István, Navracsics Tibor, Orbán Balázs, Orbán Viktor, Rogán Antal, Szijjártó Péter, Szűcs Lajos, V. Németh Zsolt, Varga Judit, Varga Mihály és Zsigmond Barna Pál. Vagyis az Orbán-kormány nyolc minisztere és maga Orbán Viktor nem szavazta meg a nagy felháborodást kiváltó javaslatot. 

Ugyanakkor a KDNP teljes – 18 fős frakciója – megszavazta a törvénymódosítást.

Az ellenzék képviselői közül Gyurcsány Ferenc (DK), Fekete-Győr András (Momentum), Gurmai Zita (MSZP), Harangozó Tamás (MSZP), Jámbor András (Párbeszéd) és Hadházy Ákos (független) nem szavazott a parlament.hu adatai szerint. Ritter Imre nemzetiségi képviselő tartózkodott a szavazáson.

 

Címkék: szavazás, parlament, kata