A fideszesek nem álltak fel Navalnij emlékére

A fideszesek nem álltak fel Navalnij emlékére

Budapesten is lerótták tiszteletüket Alekszej Navalnij előtt, aki 2024.02.16-án halt meg (Fotó: Magyar Hang / Hutter Marianna)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A parlament tavaszi ülésszaka Orbán Viktor felszólalásával kezdődött hétfő délután. Az első reakció Tordai Bencétől érkezett a Párbeszéd részéről, számonkérte, hogy a kormány nem akart megemlékezni Alekszej Navalnij nemrég elhunyt orosz ellenzéki vezetőről, és kérte az országgyűlést, hogy felállva, egy perc néma csenddel emlékezzenek meg róla. A Fidesz-KDNP és a Mi Hazánk nem állt fel. Tordai Bence erre ragálva azt mondta, sajnálja, hogy a „Putyin zsoldjában” álló Fidesz–KDNP nem emlékezett meg. 

Orbán Viktor reagált erre a viszonválaszában, azt mondta, köszöni a Fidesz–KDNP képviselőinek, hogy nem álltak fel Navalnij emlékére, hiszen „sovinisztáknak” nincs tisztelet, Navalnij pedig az orosz-ukrán háború idején patkányokak nevezte a grúzokat. „De nyugodjon békében” – tette hozzá.

Arra, hogy miről beszélt Orbán Viktor, itt olvashat.