A főpolgármester szerint manipulált fotó terjed a fővárosi plakátokról

A főpolgármester szerint manipulált fotó terjed a fővárosi plakátokról

Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Manipulált az az interneten terjedő fotó, ami egy budapesti plakátot ábrázol – közölte Facebook-oldalán Karácsony Gergely. A főváros nemrég kezdett tájékoztatási kampányba, ennek részeként helyeztek ki az oltást népszerűsít plakátokat. – Kell az oltás! Hogy újra megölelhessük egymást – olvashatjuk. Azonban egy szerdán sokakhoz eljutott kép azt sugallta, mintha elírták volna az üzenetet, és valamelyik oszlopon a „hogy újra megölhessük egymást” szöveg lenne olvasható.

A főpolgármester azt írta, a szóban forgó plakát a VII. kerületben található, a főváros cége helyezte ki, és azon is ölelésről van szó. – Felháborítónak tartom, hogy valaki éppen most, a járványhelyzetben gúnyt űz egy ilyen komoly témából. A koronavírus több ezer embertársunk halálát követelte, a korlátozások vállalkozásokat, s velük együtt életeket tettek tönkre – írta Karácsony Gergely, aki azt kérte, ne csináljunk viccet abból, ami egyáltalán nem vicces.

A jogi lépéseket az ügyben megteszik. Karácsony szerint az állampolgárok egyéni felelőssége, hogy segítsék a védekezést, ezért továbbra is kérnek mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a szabályokat.