A hajnali fagyok után 20 fokig is melegedhet az idő

A hajnali fagyok után 20 fokig is melegedhet az idő

(Fotó: Anders Jildén/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A sok napsütés, száraz idő mellett legfeljebb délen lehet kevés gomolyfelhő az égen – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délutánig szóló előrjelzésében. Mint írják, az északkeleti, keleti szél gyakran lesz élénk, az Alföldön helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és 6 fok között alakul, de az északi, szélvédett völgyekben -3, -4 fok is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 20 fok között valószínű.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép szerint vasárnap is folytatódik a frontmentes idő. A hideg hajnalokon újra és újra felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. A gyors délelőtti felmelegedés, a nagy napi hőingás vérnyomás-ingadozást, rosszullétet, keringési panaszokat okozhat. A meleg időben általános lesz a fáradékonyság, dekoncentráltság, tompaság, az arra hajlamosaknál migrén is előfordulhat. Az élénk, helyenként erős szél fejfájást, alvászavarokat is előidézhet. A sok napsütés jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

A közlekedésmeteorológiáról szólva: vasárnap is napos, száraz idő várható, így mindenhol kedvező útviszonyokra számíthatnak az útnak indulók. Az északi-északkeleti szelet többfelé kísérhetik élénk, helyenként erős lökések, melyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását. A napos időben érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

Címkék: időjárás