A kutyapárt passzivistái megadták magukat Norvégiának

A kutyapárt passzivistái megadták magukat Norvégiának

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt passzivistái a norvégok előtt hódolnak a skandináv állam budapesti nagykövetsége előtt 2021. augusztus 18-án (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Demonstrációt tartott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Norvégia budapesti nagykövetsége előtt. A helyszínen lévő kollégánk szerint a budai vár Bécsi kapujától nem messze található diplomáciai épület előtt mintegy két tucat passzivista jelent meg. Ők megadták magukat Norvégiának, a skandináv ország királyát, az 1991 óta uralkodó V. Haraldot éltették.

A kutyapárt aktivistái a rendezvény végén norvég metálzenét hallgattak.

Az esemény apropóját a Norvég Alap magyarországi gondozása körüli viták szolgáltatták. Mint kiderült, vita volt azzal kapcsolatban, hogy mely szervezetek vehetnek részt a programban, a forrást korábban lebonyolító Ökotárs már régóta zavarja a kormányt. Július 21-ig kellett volna kiválasztani az alapkezelőt, de a felek nem tudtak megállapodni, így a tervezett programok nem valósulnak meg. A norvég külügyminisztérium arról tájékoztatott, a fennmaradó 77 milliárd forintnyi forráshoz Magyarország a jövőben nem fér hozzá.

Erre reagálva a magyar kormány közleményt adott ki. – Magyarország nem fogadja el Norvégia „diktátumát”, a két ország közötti megállapodás szerint konszenzussal kell kijelölni a Norvég Alap forrásait elosztó szervezetet. (...) A kormány a hét pályázóból bárkit hajlandó volt elfogadni a „Soros György által támogatott” Ökotárson kívül, Norvégia viszont ragaszkodott a „Soros-szervezethez", és olyan nemzetközileg is elismert pályázókat zárt ki, mint például a Magyar Vöröskereszt – közölte a Miniszterelnökség.