A Magyar Hangot, a Média 1-et és a Gulyáságyú Médiát is kizárták a kormányinfóról

A Magyar Hangot, a Média 1-et és a Gulyáságyú Médiát is kizárták a kormányinfóról

Beléptetésre váró újságírók a Karmelitánál (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Idén sem vehetett részt a Magyar Hang Orbán Viktor miniszterelnök évzáró kormányinfóján. Szerkesztőségünk – ahogy korábban, úgy most sem – kapott az eseményre meghívót, de azt átküldte egy meghívott orgánumnál dolgozó kollégánk, így a levélben foglaltaknak megfelelően időben elküldtük regisztrációnkat a Miniszterelnöki Sajtóiroda megadott e-mail címére. Tovább azonban nem jutottunk a Karmelita elé kihúzott kordonnál, a beléptetést végző rendőrök ugyanis nem találták a listán lapunk és munkatársa nevét. De nemcsak mi jártunk így, a miniszterelnöki kormányinfón nem vehet részt a Magyar Hang mellett a Média1 képviseletében Szalay Dániel és a Gulyás Balázs, a Gulyáságyú Média főszerkesztője sem.

A Klubrádió szolidáris a kitiltottakkal és kihagyja az Orbáninfót

Azt, hogy a Miniszterelnöki Sajtóiroda mi alapján szelektál, nehéz kifürkészni. Az elmúlt évek gyakorlata alapján annyi tudható biztosan, hogy a Magyar Hang mellett a Gulyáságyú és a Média1 is az örök kitiltottak csapatában van, de már volt arra is példa, hogy a 444.hu és az Átlátszó munkatársát sem engedték be, bennünket viszont majdnem igen. Most pedig van olyan orgánum is, amely bár hozzánk hasonlóan nem kapott meghívót, de regisztrációját mégis elfogadták, ez a Klubrádió. A csatorna munkatársát, Csernyánszky Juditot be is engedték volna, aki jelezte, szolidaritást vállalva a kizárt lapokkal és azok munkatársaival, nem vesz részt a sajtótájékoztatón.

A Gulyáságyú Média Facebook-oldalán közvetítette a be(nem)léptetést: 

Tiltólistán két és fél éve

A Magyar Hang 2018-as indulása után közel egy évig kellett próbálkoznunk, aztán egyszer csak beengedték munkatársainkat. A kegyelmi időszak a koronavírus miatti korlátozások bevezetéséig, 2020 tavaszáig tartott, de online kormányinfók első időszakában, lebutított formában még olykor elhangozhattak kérdéseink Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tolmácsolásában. A járvány enyhülésével az első, Orbán Viktor által tartott kormányinfón 2021 júniusában azonban már nem lehettünk ott és azóta sem léphetünk be a kormányinfók helyszínére, ezért, ha tehetjük, az érkező és távozó Gulyás Gergely kancelláriaminisztert az utcán próbáljuk szóra bírni, mind kevesebb sikerrel.