A pálmafa alakú dubaji szigeten bérelt luxusvillát Matolcsy Ádám

A pálmafa alakú dubaji szigeten bérelt luxusvillát Matolcsy Ádám

A dubaji óriáskerék (Ain Dubai) egyik kabinja 2021. október 21-én. (Fotó: MTI/MTVA/Ali Haider)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Nemzeti Bank elnökének fia, Matolcsy Ádám még tavaly júniusban egyéves bérleti szerződést kötött egy 3,5 milliárd forint értékű, 5 szobás, kétszintes luxusvillára az Egyesült Arab Emirátusokban, Dubaj pálmafa alakú szigetének egyik ágán – számolt be a Direkt36 dubaji dokumentumok alapján. Az ingatlan bérleti díja egy évre 56 millió forintnak megfelelő dirham volt, ami mellett még 1,5 millió forintot emésztenek fel az egyéb költségek, mint például a takarítás, a szemétszállítás vagy az informatikai szolgáltatások díja. Az nem derült ki, hogy Matolcsy jelenleg is bérli-e az ingatlant, ahogy az sem, hogy az most kinek a tulajdonában van. Matolcsy Ádám a portál kérdéseire érdemben nem válaszolt, de annyit közölt, hogy 2021-ben elköltözött Magyarországról, és mint írta, „az életemet főként külföldi érdekeltségeimből és megbízásaimból fedezem, amihez nincsen köze se magyar, se külföldi államnak”.

A Direkt36 által megszerzett iratok szerint az említett ingatlan 5 hálószobával rendelkezik, az alapterülete pedig 1242 négyzetméter. A Matolcsy által választott kétszintes rezidencia egyike a sziget „Signature Villa” névre keresztelt ingatlanjainak. Öt nappal azelőtt, hogy Matolcsy Ádám kibérelte volna a villát, az a Future Holding tulajdonába került. A cég több szálon is köthető a jegybankelnök fiához. A Future Holding egyébként több dubaji ingatlant is megvásárolt már.

Címkék: Matolcsy Ádám, Dubaj