A szakszervezetek szerint leállhat a tömegközlekedés, ha kötelezővé teszik az oltást

A szakszervezetek szerint leállhat a tömegközlekedés, ha kötelezővé teszik az oltást

Fővárosi tömegközlekedés (Forrás: Budapesti Közlekedési Központ)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ha kötelező lesz az oltás, leáll a MÁV, és a Volán is – ezt a Vasutas Szakszervezet elnöke, és a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet elnöke mondta az ATV Híradónak

A Vasutas Szakszervezet szerint a vasutasok átoltottsága megfelel az országos átlagnak. – Azonban ha ezt szétbontom szellemi munkakörre és végrehajtó szolgálati munkakörre, akkor ez az arány már rosszabb. Azok, akik a vonatközlekedésben tevékenyen részt vesznek, ott az oldottság sajnos a legrosszabb aránnyal van – fogalmazott Meleg János elnök.

A Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet elnöke, Dobi István szerint nem lesz kötelező az oltás, mert nincs tartalék a rendszerben, és ha bevezetnék, akkor leállna a Volán. Úgy tapasztalta, hogy óriási a felháborodás a munkavállalók körében az esetleges kötelezővé tétellel kapcsolatban.

A Telexnek Gulyás Attila, a BKV-dolgozók jelentős részét tömörítő a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke azt mondta: ha rögtön bevezetnék a kötelező oltást, olyan sok ember esne ki a munkából, hogy a szolgáltatás olyan lenne, mint egy sztrájk idején. Úgy fogalmazott, pontos számok ugyan nincsenek, de a dolgozók kb. 40 százalékát kellene fizetés nélküli szabadságra küldeni.