A Századvégnél bőven vezet a Fidesz

A Századvégnél bőven vezet a Fidesz

Orbán Viktor a Századvég konferenciáján (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Századvég legújabb pártpreferencia-kutatása szerint még mindig a Fidesz–KDNP vezeti a pártok rangsorát, közölte a Fidesz holdudvarába tartozó kutatóközpont az MTI-vel. A politikai szempontból aktív, választási részvételüket biztosnak vagy valószínűnek tartó magyarok körében 40 százalék a kormánypártok támogatottsága. Második helyen, 31 százalékkal áll a Tisza Párt, a harmadik helyen pedig ugyanúgy 6 százalékon áll a Mi Hazánk és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. Az MTI közleményében csak annyit írnak a többi pártról, hogy azok támogatottsága a bejutási küszöb alatt van. 

A Századvég a felmérést a politikai szempontból aktív, felnőtt magyar lakosság körében, ezer felnőtt megkérdezésével készítette októberben, de az nem derült ki, hogy még az október 23-i megemlékezések előtt vagy azok után.

A közelmúltban több kutatóközpont mérései láttak napvilágot. A 21 Kutatóközpontnak a Partizán megrendelésére készített mérése szerint a biztos részvételt ígérő választók között a Tisza 42 százalékon, a Fidesz 40 százalékon áll. A 2 százalékpontos Tisza-előny hibahatáron belüli, úgyhogy nem érdemes belőle egyértelmű következtetéseket levonni. A Népszava megrendelésére végzett Publicus-mérés szerint pedig a biztos részvételt ígérők körében szintén 2 százalékpontos a Tisza előnye. A Nézőpont Intézet azt mérte, hogy a biztos szavazók körében 49 százalékon áll a Fidesz, a Tisza pedig 34-en.