A versenyhivatal vizsgálatot indít a Használtautó.hu és a Jófogás.hu üzemeltetőjével szemben

A versenyhivatal vizsgálatot indít a Használtautó.hu és a Jófogás.hu üzemeltetőjével szemben

A Gazdasági Versenyhivatal épülete, a főváros V. kerületében, az Alkotmány utcában. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a piaci verseny tisztaságán őrködő autonóm államigazgatási szerv Magyarországon. (MTVA/Bizományosi: Róka László)

Fotó: Róka László

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Arra gyanakszik a Gazdasági Versenyhivatal, hogy a Használtautó.hu és a Jófogás oldalak üzemeltetője az autókereskedők számára kialakított kedvezményrendszerével és szolgáltatásaival kiszoríthatja a piacról a versenytársakat. Ezért gazdasági erőfölénnyel való visszaélés tilalmának feltételezett megsértése miatt vizsgálatot indít a weboldalakat üzemeltető Adevinta Classified Media Hungary Kft.-vel szemben – vette észre a Telex.

A GVH közleménye szerint a napokban jelentős számú gépjármű-kereskedőt keres meg, hogy felmérhesse a kedvezményrendszerrel kapcsolatos tapasztalatokat.

A hatóság szerint a kevesebb versenytárs jelenléte a fogyasztók számára is hátrányos lehet, mivel így a piac szereplői kevésbé érdekeltek alacsonyabb árak alkalmazásában, illetve a szolgáltatásaik fejlesztésében.

A vizsgálat részeként helyszíni kutatást is tartottak a vállalkozás székhelyén. Mint hangsúlyozzák, a  versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette, írják azzal, hogy az eljárás ideje alapesetben hat hónap, de ezt még kétszer hat hónappal megtoldhatják.