Alföldi Róbert: Velük ijesztgetnek évek óta, ezek a csecsemőiket kerítésen át menekítő anyák a migránsok!

Alföldi Róbert: Velük ijesztgetnek évek óta, ezek a csecsemőiket kerítésen át menekítő anyák a migránsok!

Tömegtumultus a kabuli reptéren a BBC délkelet-ázsiai irodájának vezetője, Nicola Careem által 2021. augusztus 16-án a Twitterre kiposztolt videójában (Forrás: Nicola Careem/Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kemény Facebook-bejegyzést írt az afganisztáni eseményekkel összefüggésben Alföldi Róbert. Vacsora című posztját azzal kezdi, egyik este nekiült kedvenc thai tésztájának, közben azonban bekapcsolta a híreket és azt látta, hogy emberek rohannak utasszállító gépek után Afganisztánban, „abszurdan bízva abban, hogy arra ugyanúgy fel tudnak majd kapaszkodni, mint egy teherautóra, és el tudnak menekülni a hazájukból, mert rettegnek, mert félnek, mert az életük, a szabadságuk van veszélyben.”

Mint írja, látta azt is, hogy afgán anyák próbálják meg átdobni a karonülő gyerekeiket a szögesdróton, hogy az európai, amerikai katonák vigyék magukkal őket, mert nem látnak más kiutat, jövőt a gyerekeiknek.

Ennél a pontnál hagyta abba Alföldi az evést és írta az alábbiakat: „Kedves honfitársaim, mindenféle híreszteléssel ellentétben, ezek a repülőgép után rohanó emberek, ezek a csecsemőiket kerítésen át menekítő anyák a MIGRÁNSOK! Velük ijesztgetnek bennünket évek óta. Most látható, bárki vacsora közben megnézheti, hogy honnan és hogyan próbálnak az emberek menekülni. Hogy kik azok a MENEKÜLTEK.”

A színész azt is megjegyzi (utalva a magyar kormány első reakcióira az afgán katasztrófa kapcsán, miszerint migrációs hullám várható), siettünk gyorsan leszögezni, hogy senkit nem fogadunk be. „Nagyon szégyellem magamat. Nagyon. Leég a pofámról a bőr. Nehéz lesz tükörbe néznünk. Majd. Egyszer. Mindannyiunknak” – zárja posztját Alföldi.