Alig néhányan jelentkeztek tűzoltónak

Alig néhányan jelentkeztek tűzoltónak

Oltás közben. Képünk illusztráció (Fotó: Petra Bajusová/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ötnél is

kevesebben jelentek meg néhány hete, amikor toborzást hirdettek a

fővárosi tűzoltóságokra – értesült a Magyar Hang. Lapunk

információi szerint néhány évvel ezelőtt még tömve voltak az

előadók, amikor a szakma iránt érdeklődőket összehívták, és

megkapták a tájékoztatást arról, hogyan válhatnak a tűzoltóság

munkatársává.

Szerettük volna megtudni a Fővárosi Katasztrófavédelmei Igazgatóságtól, melyik toborzáson szám szerint mennyi ember jelent meg, de erre nem válaszoltak. Ehelyett csak azt fejtették ki, hogy folyamatosan hirdetnek felvételt különböző állásportálokon az üres beosztások betöltésére, a jelentkezők pedig egy személyes megbeszélés keretében kapnak részletes tájékoztatást a felvételi eljárás részleteiről és magáról a képzésről is.

Lasszóval kell fogni a tűzoltónak készülő fiatalokat | Magyar Hang

További béremelés lenne szükséges a tűzoltóságnál is, mivel egyre kevesebben választják ezt a pályát - erről beszélt az Inforádiónak a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke. Salamon Lajos szerint ugyanis a fizetés nem arányos a munka nehézségével. Az érdekképviseleti vezető az eskü egyik mondatával igyekezett szemléltetni a helyzetet.

A tűzoltók érdekvédelmi szervezetei már egy ideje kongatják a vészharangot. Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke idén, Flórián-napon – a tűzoltók védőszentjének ünnepén – a honlapjukon nyilvánosságra hozott „köszöntőben” osztotta meg aggodalmait. Azt írta, nincs sok okuk ünnepelni.

Mennyi újonc

tűzoltó tett esküt idén Budapesten? A tavalyi évben mennyien

szereltek fel? Mit mond a kormány arról, hogy létszámhiány lenne

a testületnél?

A teljes cikket keresse a Magyar Hang augusztus 16-án megjelent 2019/33. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál a 2019/33. számban? Itt megnézheti!