Antifa-nyomozás: öngyilkos lett a pedofil felvételek gazdája

Antifa-nyomozás: öngyilkos lett a pedofil felvételek gazdája

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Saját kezével vetett véget az életének az a férfi, aki a rendőrség szerint tulajdonosa volt az Antifa-nyomozás során talált pedofil felvételeknek – számolt be csütörtökön a Blikk. A napilap szerint gyanúsítottként be is hívták kihallgatásra, ám ő előtte végzett magával. A férfi holttestét Biatorbágyon, az egykori légvédelmi rakétabázis közelében találták meg.

A pedofil felvételek az „Antifa-ügyben” kerültek elő. Ebben az ügyben a februárban indult eljárás, amikor a mozgalom tagjai járókelőkre támadtak Budapesten a kitörés napi megemlékezés apropóján, az ügyet viperás támadásként is emlegette akkor a sajtó. Ekkor került a rendőrség látókörébe a Szikra Mozgalom egyik aktivistája, D. Krisztina. Egy nála tartott házkutatás során került elő a pedofil képeket tartalmazó adathordozó, amelyről kiderült: az öngyilkosságot elkövető férfié volt. Időközben ejtették a járókelőkre támadás ügyében a gyanút D. Krisztinával szemben.

Az előkerült felvételek ügyében azonban újabb nyomozás indult, amelynek terheltje az öngyilkosságot elkövető férfi volt. A Blikk értesülését a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság nem cáfolta.

Az ügy egy kérdés apropóján előkerült Gulyás Gergely mai kormányinfóján is, miután a minisztert – a Párbeszéd frakciójába beült Jámbor András országgyűlési képviselőhöz köthető Szikra Mozgalom aktivistájánál talált felvételek apropóján – a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények büntetésének esetleges súlyosításáról kérdezték. A miniszter azt mondta: az érintetteknek kell választ adniuk arra, hogyan fordulhat elő, hogy egy baloldali képviselővel együttműködő mozgalom tagja (ez a miniszter állítása, amit a Szikra Mozgalom cáfol) alaposan gyanúsítható pedofil bűncselekménnyel.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter gusztustalannak és gyomorforgatónak ítélte, hogy valaki két-hároméves gyermekekről tart meztelen képeket. Jelezte, olyan bűncselekmény alapos gyanújáról van szó, amely súlyos szabadságvesztéssel büntetendő – mondta az MTI szerint.

A Szikra Mozgalom azt közölte a 24.hu-val, hogy miként azt a BRFK is jelezte, D. Krisztina birtokában nem voltak gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményeket tartalmazó felvételek, a rendőrség már többször is megerősítette: a Szikrának nincs köze ehhez az ügyhöz, a Blikk cikke alapján beazonosítható férfi nem volt tag, nem járt a Szikra akcióira, gyűléseire. A Szikra-tagok között nincs olyan, aki érintett lenne ebben az ügyben, és elítélnek minden gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményt – fogalmaztak. Hozzátették: a Szikra abban bízik, hogy a rendőrség nem csupán a felvételek tárolásának bűntettét deríti fel, amelyben jelenleg eljár, hanem a felvételek készítői ellen is nyomozást folytat és a törvény teljes szigorával lesújt.