Átlátszó: Szaunát is kap az Alapjogokért Központ elemzőinek új rezidenciája

Átlátszó: Szaunát is kap az Alapjogokért Központ elemzőinek új rezidenciája

Szánthó Miklós (Fotó: Dominique Hommel/MTI)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Legalább 300 millió forint értékben alakítanak ki irodaházat az Alapjogokért Központ részére. Az épületben szauna és fitneszszoba is helyet kap – írta meg az Átlátszó.hu a közbeszerzési iratok alapján.

A portál szerint a szervezet elköltözik a budai Vár környezetéből, és a Budakeszi úton alakítják ki új otthonát. Az épület két szomszédja a Türk Tanácsnak otthont adó Ybl-villa, valamint a Magyar Művészeti Akadémia egyik kutatóintézetének neoklasszicista épülete. Az új épület átalakítása jelenleg is folyamatban van.

A közbeszerzési hirdetmény szerint a -2. szinten szauna, fitneszterem és könyvtárszoba is helyet kap. A -1. szinten konferenciaterem lesz, a földszinten elegáns lobby épül. Az opál üvegezésű belső üvegfalakon az Alapjogokért Központ logóját víztiszta, átlátszó módon fogják kialakítani – írták. Az átalakítás eddig ismert költsége közel 300 millió forint.

A kormányzati sajtó számára szakértőket foglalkoztató Alapjogokért Központ mögött a Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. áll, amely nem állami szerv. A központ igazgatója Szánthó Miklós. Megjegyezték, a társaság azért kényszerült közbeszerzési eljárás lefolytatására, mert szinte kizárólag közpénzből finanszírozzák.