Az Igazgyöngy Alapítványnak adományozták az SZFE diákjai a Magyar Hang Év Embere díjának összegét

Az Igazgyöngy Alapítványnak adományozták az SZFE diákjai a Magyar Hang Év Embere díjának összegét

Az SZFE diákjai (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Hang 2020-ban először hirdette meg az Év Embere díjat, a közönségszavazáson a Színház-és Filmművészeti Egyetem diákjai kerültek ki győztesen. A nyertes 100 ezer forintos díjban részesült, amelyet az általa választott szervezetnek adományozhatott: a színművészetis diákok az Igazgyöngy Alapítványt támogatták az összeggel.

A Színház és Filmművészeti Egyetem polgárai úgy gondolják, hogy az Igazgyöngy Alapítvány olyan munkát végez, amire az egész magyar társadalom büszke lehet. – Mi, akik a felsőoktatás szabadságáért küzdünk fontosnak tartjuk, hogy minél több fiatal tapasztalja meg, milyen szabad légkörben tanulni, dolgozni, alkotni. Az Igazgyöngy Alapítvány már több, mint húsz éve segíti a hátrányos helyzetű fiatalokat, hogy minél többen megismerhessék a szabad létezés örömét. Ez a munka pedig szerintünk sose kaphat elég figyelmet. Egy olyan időszakban, amikor az Igazgyöngyhöz hasonló szervezetek működését egyre jobban ellehetetlenítik szinte természetesnek tűnt, hogy nekik ajánljuk fel az Év embere díjjal járó százezer forintot. Az SZFE közössége ezen felül saját gyűjtésbe is kezdett az Alapítvány számára, hogy az eredeti összegen felül még százezer forinttal járuljunk hozzá a szervezet minél további fennmaradásához – írták indoklásukban a Színművészeti Egyetem hallgatói, a Magyar Hang Év Embere díj szavazásának győztesei.

A díj jelöltjei olyan személyiségek vagy közösségek voltak, akik betegeken, szegényeken, hátrányos helyzetű gyermekeken segítenek, vagy éppen a szólás szabadságáért, az oktatás minőségéért küzdenek. Mindeközben pedig azzal kell szembesülniük, hogy a hatalom nem csak, hogy nem támogatja, hanem akadályozza is a tevékenységüket. A finalisták Hodász András katolikus pap, Iványi Gábor, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) lelkésze és Máté-Horváth Nóra aneszteziológus, intenzívterápiás szakorvos voltak, valamint L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány alapítója és vezetője.

A színművészetis hallgatók döntése következtében végül az Igazgyöngy Alapítvány nem csak az Év Embere díj jelöltje, hanem támogatottja is lett egyben. A százezer forintos adomány azóta meg is érkezett az alapítvány számlájára.