Az M1 „háborúpárti” tüntetésnek állította be az Ukrajnát támogató tüntetést

Az M1 „háborúpárti” tüntetésnek állította be az Ukrajnát támogató tüntetést

Ifj. Lomnici Zoltán (Fotó: Wikipedia/Elekes Andor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Telex vette észre, hogy a kormánypropaganda egyes csatornáin sajátosan értelmezik a valóságot (még mindig). A ma tartott Ukrajnát támogató ellenzéki tüntetésről például „háborúpárti tüntetésként” számoltak be az M1 nevű „hír”-csatornán, illetve az Origo elnevezésű internetes kiadványban is. A tévében a közérthetőség kedvéért a felirat a tudósítás ideje alatt olvasható is volt.

A tudósításban egyébként a helyszínt nem kapcsolták élőben, helyette inkább a gyakran szereplő ifj. Lomnici Zoltán értelmezte az eseményeket. A tudósításban volt szó „háborúpárti baloldalról” és a NATO és az Európai Unió „fősodrától való eltérésről”. (Már az ellenzék eltéréséről, nem a kormányéról).

A megszólalásban az alkotmányjogász elismételte a napokban általánossá váló kormányüzenetet arról, hogy az ellenzék fegyvert akar küldeni Ukrajnába, és nem hitelesek, mert a háború kezdetén nem az ukrán, hanem az orosz nagykövetség előtt tüntettek.