„Palkovics méltatlanná vált a tudomány eszményéhez”

„Palkovics méltatlanná vált a tudomány eszményéhez”

Tűzijáték a Duna felett Budapesten a nemzeti ünnepen, 2019. augusztus 20-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar államgépezet mindig tud meglepetésekkel szolgálni, kezdi az OMSZ-vezetők elbocsátásáról szóló közleményét a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagjaiból álló csoport, a Stádium 28 Kör. A 24.hu által is idézett közleményt úgy folytatják, a „valaha állítólag Nero kivégeztette művészi előadásának azt a hallgatóját, aki elszundított. Hasonlót Kim Dzsongunról is hallottunk. Az elmúlt napokban fölelevenítették egy szovjet és egy magyar meteorológus sorsát, aki kedvezőtlen vagy félreérthető időjárás-jelentéseiért kényszermunkatáborba került (az orosz tudóst utóbb ki is végezték). Örömmel nyugtázzuk, hogy nem tartunk itt. Leváltották és elbocsátották azonban az Országos Meteorológiai Szolgálat két vezetőjét, félreérthetetlen és tagadhatatlan ok-okozati összefüggésben a Szolgálat augusztus 20-i előrejelzésével”.

A szervezet hallatlannak nevezte, hogy a politikai bosszú egy – szigorúan tudományos tények alapján állított – valószínűség be nem következéséért. Emellett pedig szégyenletesnek tartják, hogy ennek végrehajtója olyan miniszter – Palkovics László –, aki a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. A Stádium 28 Kör szerint a történek után Palkovics méltatlanná vált a tudomány eszményéhez. A közleményt azzal zárták: a Stádium 28 Kör, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagjaiból álló csoport felháborodottan tiltakozik a döntés ellen.

Az Akadémiai Dolgozók Fóruma is tiltakozott kedd este kiadott közleményében.