Hadházy posztja miatt vittek el a rendőrök egy újabb ellenzékit – dokumentummal

Hadházy posztja miatt vittek el a rendőrök egy újabb ellenzékit – dokumentummal

Csóka-Szűcs János, a gyulai Kossuth Kör vezetője (j) Márki-Zay Péter (j2) társaságában egy áprilisi Facebook-képen. Forrás: Márki-Zay Péter Facebook oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A keddi eset után szerda hajnalban a Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester-féle Kossuth Kör gyulai vezetőjét is előállították és rabosították a rendőrök egy Facebook-poszt miatt. A Magyar Hang elérte Csóka-Szűcs Jánost, aki azt mondja, azzal gyanúsítják, hogy megosztotta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ágykiürítésekkel kapcsolatos bejegyzését, amihez hozzáfűzte a helyi, gyulai kiürített ágyak számát.

Szerdán reggel 6 órakor Csóka-Szűcs János még aludt, amikor csengettek nála a rendőrök, így köntösben fogadta őket. A férfi azt mondta a Magyar Hangnak, hogy sok egyenruhás szállt ki hozzá, három rendőrautóval. A hatóság nem tétlenkedett, egyből házkutatásba fogtak, és lefoglalták a gyulai Kossuth Kör vezetőjének telefonját és számítógépét.

Ezt követően beszállították a helyi kapitányságra, ahol rabosították. Csóka-Szűcs azt mondja, azzal gyanúsítják, veszélyeztette a járvány elleni védekezést azzal, hogy megosztotta Hadházy Ákos április 20-i posztját, melyben a független országgyűlési képviselő a kórházi ágyak 60 százalékos kiürítésére vonatkozó kormányzati intézkedéssel szemben tiltakozott – egyúttal hírt adott a gyulai dudálós tüntetésről. Hadházy begyezéséhez Csóka-Szűcs János azt is hozzátette, hogy Gyulán ez szerinte 1170 ágy kiürítését jelenti. A hatóság szerint ez így kimeríti rémhírterjesztés bűntettét.

A férfit végül szerda 10 óra 30 perc körül engedték el a rendőrök. Csóka-Szűcs jelezte a hatóságnak, hogy mozgássérült, a feleségének nincs jogosítványa, de a telefonja lefoglalása miatt nem is tudná értesíteni. Ennek ellenére - a férfi elmondása szerint - a gyulai rendőrök mégis kirakták az utcára a mozgáskorlátozott férfit. A gyulai Kossuth Kör vezetője azt is elmesélte lapunknak, hogy nem először kerül ilyen helyzetbe, amikor rendőri vegzálásnak van kitéve. Igaz, a korábbi eset 33 éve, 1987-ben volt, amikor Gyulán egy március 15-i koszorúzást szervezett. „Bródyval szólva, »ezek ugyanazok«.”

A Magyar Hang megszerezte az eset rendőrségi jegyzőkönyvét, melyet a személyes adatok kitakarásával közreadunk:

FRISS: Az esetet követően lapunknak sikerült elérnie Hadházy Ákost, aki reagált a történtekre, amelyet az alábbi cikkben találnak.

Reagált Hadházy: A „vegzálással" nem az egyént próbálják megfélemlíteni | Magyar Hang

A független országgyűlési képviselő azt követően beszélt lapunknak, hogy Gyulán előállítottak egy férfit, aki az ő kórházi ágyfelszabadításról szóló posztját osztotta meg, és kiegészítette egy helyi adattal.