„Az Orbán-kormány szolgáltatja ki a magyar emberek biztonságát”

„Az Orbán-kormány szolgáltatja ki a magyar emberek biztonságát”

Orbán Viktor miniszterelnök (k) az olaszországi Milánóban tett látogatásán 2018. augusztus 28-án. Mellette balról Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, jobbról Csiszár Jenő, Magyarország milánói főkonzulja (MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az már biztos, hogy összeül a nemzetbiztonsági bizottság. Ahogyan az is, hogy az ellenzéki képviselők válaszokat várnak a – Rogán Antal nevével fémjelzett – letelepedésikötvény-programot érintő újabb kérdésekre. A Direkt36, a 444 és az orosz Novaja Gazeta oknyomozó cikke szerint ugyanis Putyin gépezetének emberei, vagyis Kreml-közeli emberek és bűnözők is kaphattak magyar papírokat a kötvényprogramban.

A bizottság hétfőn délelőtt fog ülésezni zárt ajtók mögött, alig néhány órával az Országgyűlés őszi ülésszakának hivatalos nyitánya előtt. Mirkóczki Ádám, a testület jobbikos elnöke a Magyar Hangnak elmondta, egyeztetett Halász János fideszes alelnökkel, és azt az ígéretet kapta, hogy a kormánypárti képviselők ott lesznek, és a bizottság az azóta már a parlament honlapjára is felkerült napirend alapján fog tárgyalni.

Ebben egyébként nem szerepel konkrétan a tényfeltáró cikk, az írással vélhetően az „aktuális nemzetbiztonsági kérdések” elnevezésű pontban foglalkoznának. Az viszont még kétséges – emlékezve legalábbis a testület fideszes többségének eddigi hozzáállására –, hogy a kérdést érdemben tudják-e tárgyalni. Hiszen előfordult már, hogy a kormánypárti politikusok egyszerűen levetettek a napirendről egyes pontokat; mivel ők vannak többen a bizottságban, ezt könnyedén meg is tehetik.

Joghézagon át menekül a kötvényes „jobbkeze" - Magyar Hang

Még egy hónapja sincs érvényben az új büntetőeljárásról szóló törvény, egy joghézag máris láthatóvá vált.

Márpedig az ellenzéki képviselőknek vannak kérdéseik. A cikk ugyanis beszámol például arról, hogy az orosz külföldi hírszerzés főnökének több közeli családtagja, így a fia is részt vehetett a kötvényprogramban. A bevándorlási hivatal annyit el is ismert, hogy az érintett az ügyfelük volt, bár azt nem árulták el, ez pontosan mit is jelent. Nem sokkal később pedig a Rogán Antal alá tartozó Kormányzati Tájékoztatási Központ általánosságban annyit írt a cikkel kapcsolatban, hogy a kötvényprogramban résztvevők mindegyikét átvizsgálták, és esetükben semmilyen nemzetbiztonsági kockázat nem áll fenn.

– Mi a kockázat, ha az nem, hogy egy hírszerző családja érintett? – tette fel a kérdést Mirkóczki Ádám. Ezért erre ő mindenképpen választ szeretne kapni.

Az LMP egyenesen kötvénybotrányról beszél. Demeter Márta lapunknak azt mondta, hogy ő már a honvédelmi és rendészeti bizottság e heti ülésén is szerette volna napirendre vetetni a kérdést, ám nemcsak hogy ezt nem engedték neki, Kósa Lajos bizottsági elnök még arra sem adott lehetőséget, hogy egyáltalán megindokolja kérését.

Mindenesetre a nemzetbiztonsági bizottságban is tovább akarják ütni az ügyet. Válaszokat akarnak kapni arra, hogyan mehettek át az átvilágításon olyanok, akik kapcsolatot tartanak bűnözői körökkel, vagy ők maguk bűnözők.

Világ a tényeken túl - Magyar Hang

„Dehogy lopott, magyar ember, érti, magyar, és nem balliberális, eddig minden nekik jutott.”

– Nemhogy megvédi Magyarországot az Orbán-kormány, hanem saját maga szolgáltatja ki a magyar emberek biztonságát csak azért, hogy megtömje kormánypárti körök és Rogán Antal zsebét – fogalmazott a Magyar Hangnak Szél Bernadett LMP-s képviselő.

Az MSZP-s Molnár Zsolt – aki korábban hosszú éveken keresztül vezette a bizottságot – ugyancsak nagyon fontos nemzetbiztonsági kérdésről beszélt a cikk kapcsán. A Magyar Hangnak azt mondta, egyértelmű válaszokat várnak az ellenőrzések ügyében a szolgálatoktól.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 18. számában jelent meg, 2018. szeptember 14-én. Hetilapunkat keresse az újságárusoknál! És hogy miről olvashat még a Magyar Hang 18. számában? Itt megnézheti.