Bajnai Gordon egy londoni cég vezérigazgatója lesz

Bajnai Gordon egy londoni cég vezérigazgatója lesz

Bajnai Gordon volt miniszterelnök 2014-ben (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy londoni pénzügyi vállalat vezérigazgatójaként folytatja pályafutását Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök. Az egykori miniszter, majd kormányfő Campbell Lutyensnél szeptember 1-jétől veszi át a vezérigazgatói tisztséget – számolt be a vállalat, amelynek közleményét a Telex.hu szemlézte. Az 56 éves Bajnai Andrew Sealey utódja lesz, aki a befektetési tanácsadással foglalkozó vállalat igazgatóságának elnöki tisztségét foglalja el.

Bajnai Gordon 2009-től a 2010-es kormányváltásig volt az MSZP által támogatott miniszterelnök, azt megelőzően miniszterként dolgozott Gyurcsány Ferenc kormányában. 2012-ben elindította az Együtt 2014 mozgalmat, amely később az MSZP-vel lépett együttműködésre. Noha Bajnait egy ideig Orbán Viktor potenciális kihívójaként emlegették, végül háttérbe szorult. A választás után visszatért a pénzügyi életbe.