Baptista lelkész: Vannak nagyurak, akik ránéznek valamire és már az övék is

Baptista lelkész: Vannak nagyurak, akik ránéznek valamire és már az övék is

Szent István szobra a Hősök terén (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Beolvasott a NER-nek egy érdi lelkész a város augusztus 20-i ünnepségén elmondott beszédében – derül ki az Érd Most tudósításából.

Az eseményeb Csőzik László ellenzéki polgármester mellett felszólalt Aradszki András, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője is. A kormánypárti politikus után mondott beszédet Fórizs Gyula baptista lelkipásztor, aki a helyi lap tudósítása szerint beszédében az igaz kereszténységet és a szeretetet – vagy annak hiányát – kérte számon Aradszkin és az ország vezetőin.

Fórizs egy nyomasztó álmát idézte fel a hallgatóság előtt, majd az ország kiszolgáltatottságáról beszélt: mint mondta, vannak nagyurak, akik ránéznek valamire és már az övék is, legyen szó egy győri bányáról vagy egy balatonföldvári strand területéről – csak annyit mondanak a tulajdonosnak, hogy barátocskám, nem ártana neked egy tulajdonostárs – mondta vélhetően lapunk Pesty Lászlóval készített interjújából idézve. Majd így folytatta: a négyéves unokám azt mondta, jobban szereti a Balatont, mint a jégkrémet. Mit mondjak neki? Azt hogy Liza, a standot, ahol tavaly jártunk, elvette valaki?

A lelkipásztor arról is beszélt, hogy büszke Szent István örökségére és a magyar alkotmányra, ami a Biblián és a szent istváni intelmeken alapul. Épp ezért, az ott leírtakat be is kellene tartani – fordult Aradszki Andráshoz, akit arra kért: hasson az Országgyűlés képviselőire, kövessék a szeretet és az igazság útját. Nekünk szolgálnunk kell a népet és nem uralmuk, tegyük ezt akár a Parlamentben vagy egy város élén, – figyelmeztetett Fórizs – Szent István is arra tanította fiát, Imre herceget, hogy ne csak rokonságához és főemberekhez legyen kegyes, hanem mindenkihez, aki hozzá járul. Az ünnepi kenyeret felvéve aztán emlékeztetett: ezt is szét kell osztanunk, nem tarthatjuk meg magunknak.

Címkék: NER, Érd, Pesty László