Bár nyitva sem lehetett volna az edzőterem, de M. Richárd ott járt

Bár nyitva sem lehetett volna az edzőterem, de M. Richárd ott járt

Varga Bea bírót hallgatja az elsőrendű vádlott M. Richárd az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

December 2-án egy újpesti edzőteremben gyúrt M. Richárd, miközben a járványügyi korlátozások miatt az nyitva sem lehetett volna – írta meg a Bors. A rendőrség meg is erősítette a lapnak, hogy aznap este intézkedtek a helyszínen, és a korábbi autóbaleset gyanúsítottja is ott volt. Hét ember ellen tettek feljelentést, közülük egyikük a fitneszterem alkalmazottja volt.

A Bors azt írta, az edzőteremre közben ez a felirat volt kiragasztva: „a legújabb kormányrendelet szerint november 11-től az edzőterem előreláthatólag 30 napig zárva tart”.

M. Richárd letartóztatását a bíróság korábban már elutasította, és a bűnügyi felügyeletét is megszüntette. Az ügyészség viszont a napokban ismét indítványozta a letartóztatását. Vesztegetés miatt is nyomoznak ellene, miután 2016-ban bevonták a jogosítványát, de vizsgát tenni nem kívánt, és pénzért próbálta visszaszerezni a papírját. Ennek ellenére, idén ősszel, még mindig jogosítvány nélkül, a Váci úton hajtott egy Mercedesszel.

A gyanú szerint M. Richárd volt, aki 2017. május 15-én 135-140 km/h-s sebességgel egy kanyarodó Citroënbe hajtott a Dózsa György úton. Utóbbi két utasa, egy 23 és egy 37 éves férfi meghaltak, és csak a két sofőr élte túl a balesetet. M. Richárd szervezetében kokainszármazékot is kimutattak, de szakértők szerint már nem állt a drog hatása alatt.