Baranyi Krisztina bemutatta azt a videót Fürjesnek, amiért nem hajlandó szóba állni a Pesti Srácok munkatársaival

Baranyi Krisztina bemutatta azt a videót Fürjesnek, amiért nem hajlandó szóba állni a Pesti Srácok munkatársaival

Baranyi Krisztina az ATV Szigorlat című műsorában (Képernyőfelvétel: ATV / Media1)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A sajtószabadságról és a propagandamédia szerepéről vitázott Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester és Fürjes Balázs államtitkár kedd este az Egyenes beszédben. A vita apropóját az adta, hogy Baranyi az ATV múlt heti műsorában nem volt hajlandó válaszolni a Pesti Srácok munkatársának kérdéseire, a lapot pedig szennymédiának nevezte, amire a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára úgy reagált, hogy szerinte ezzel Baranyi korlátozta a sajtó szabadságát.

A polgármester a Facebook-oldalán előrejelezte, hogy a Fürjessel való kedd esti beszélgetésre a Partizán egyik műsorából kivágott 30 másodpercnyi bejátszással készül, álláspontja illusztrálására. Az Egyenes Beszéd szerkesztője azonban azt válaszolta, nem tudják bejátszani a szóban forgó részletet. Majd felhívta, hogy de, mégis be tudják, viszont erről értesítik Fürjes Balázst is. Baranyi ezt nem kifogásolta, ám újra felhívták, hogy mégsem játsszák be azt a műsorrészletet.

Végül az Egyenes beszédben Fürjes Balázs azt mondta, abban egyetért Baranyival, hogy megilleti a hallgatás joga, de elismételte, hogy nem a politikusok szakmája a zsűrizés. „Az nagyon rossz út, akár baloldali, akár jobboldali politikus valaki, hogy valami felsőbb rendűség alapján az mondja, te kóser jó újságíró vagy, te pedig nem vagy az” – mondta az államtitkár a Telex szemléje szerint.

Baranyi erre azzal vágott vissza, hogy Orbán Viktor is mondta már a régi Indexnek, hogy fake news gyárnak nem nyilatkozik. 

„Orbánról szívesen beszélek” – mondta erre Fürjes, aki azt ecsetelte, hogy szerinte a miniszterelnöknél senki sem ad gyakrabban mélyebb tájékoztatást, amire az évenkénti maratoni sajtótájékoztatója példa, ahol az idő többséget baloldali újságírók foglalják le.

A vita ezen pontján Baranyi elővette a tabletjét, hogy bejátssza a Pesti TV egyik korábbi felvételét, amit az ATV szerkesztői nem engedtek adásba.  Ezen a felvételen, A politikai hobbista műsorában a Pesti TV munkatársai azt tárgyalják ki, hogy „Baranyi se nem okos, se nem túl szép”, és tovább mocskolódnak róla. 

– Ezek az emberek az én polgármesterré választásommal kapcsolatban arról beszéltek, hogy inkább egy kecskét dugnának meg, mert azt utána meg lehet enni. Ön szerint ezeknek az idézőjeles újságíróknak nekem válaszolnom kellene? – kérdezte Baranyi Fürjest.

A felvétel lejátszása után Baranyi megjegyezte, hogy ezek az emberek NER-oligarchák pénzéből készítenek műsorokat, és azért szeretné, ha megnéznék az emberek ezt a részletet.

Mint a 444 írja, ezután az ATV műsorvezetője és Fürjes is elhatárolódott a videóban elhangzottaktól. Szöllősi Györgyi műsorvezető azt mondta, nem tudják megakadályozni, hogy Baranyi Krisztina a nála lévő eszközről megmutassa a felvételt, de a csatorna teljes mértékben elhatárolódik a benne lévő tartalomtól.

Végül Fürjes beszélt arról, hogy a közszereplőknek többet kell tűrniük, így nem lehet kirekeszteni ezeket az „újságírókat”, és a megnyert sajtóperek a propagandamédia ellen csak azt mutatják, milyen jól működik a jogállam Magyarországon.

Ám a vita során nem válaszolt arra a felvetésre a Media1 szerint, mi az oka, hogy a kormányinfókra és a miniszterelnök évi egyszeri sajtótájékoztatóira egyes médiumokat, így a Magyar Hang stábját nem engedik be, és nem válaszolt érdemben arra sem, miért nem vállal Orbán Viktor interjút akárcsak az ATV stúdiójában.

Az ominózus Pesti TV-s felvételt Baranyi Krisztina közzétette a Facebook-oldalán is, ITT megnézhető.