Beáll Puzsér Róbert mögé az LMP, céljuk a győzelem

Beáll Puzsér Róbert mögé az LMP, céljuk a győzelem

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Támogatja Puzsér Róbert főpolgármesteri jelöltségét az LMP – értesült a Magyar Hang. A párt fővárosi kongresszusa szombaton döntött erről.

Az LMP később sajtótájékoztatón jelentette be a döntést, és azt közölték, hogy haladéktalanul megkezdik a tárgyalásokat Puzsérral. Moldován László, a párt budapesti elnöke szerint a többi ellenzéki pártnak is meg kellene fontolni ezt, hogy leválthassák Tarlós Istvánt.

Puzsér Róbert egy rövid videóban reagált a döntésre, melyet előre felvett, de csak a számára pozitív bejelentést követően élesített. Mint mondta, abban állapodtak meg, hogy amíg a Jobbikot és/vagy a Momentumot nem tudják bevonni az együttműködésbe, addig a közös programalkotásra koncentrálnak. A cél az, hogy e három potenciális „centrumpártból”  legalább kettő álljon be a programja mögé, de inkább mindhárom. 

Közlemény

Az LMP 2018 december 8-ai budapesti kongresszusának döntéséhez

A következő hetekben intézményessé és hivatalossá teszik a programalkotást, májusra pedig konszenzusos programot tesznek a budapestiek elé. „A centrumnak erőt, egységet és kormányzóképességet kell mutatnia. Nincs helye személyes sérelemnek, frakciózásnak és intrikának. Célunk nem lehet kevesebb, mint a győzelem” – mondta.

Hozzátette: le kell váltani a hetvenes évek várospolitikáját, és csapást kell mérni „a Magyarországot megszálló, kifosztó, posztszovjet Közép-Ázsiába züllesztő, önkényes és romlott újfeudalizmusra”.

Puzsér Róbert még októberben jelentette be hivatalosan, hogy ringbe száll a főpolgármesteri posztért. Víziójáról, a Sétáló Budapestről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a belváros jelentős részéről kitiltaná az autókat, konkrét részletek azonban – például arról, hogyan oldaná meg más úton a közlekedést – csak a májusra ígért programból derülnek majd ki.

Puzsér Róbert: Megosztó vagyok, de a programom nem az | Magyar Hang

A Tarlós István által képviselt, vasbetonban és robbanómotorban reprezentálódó Budapestet kívánom leváltani – mondta a Magyar Hangnak a főpolgármesternek készülő publicista. Interjú.

A publicista bejelentkezésével az ellenzék látszólag nem tud mit kezdeni. Az MSZP és a Párbeszéd azt várja tőle, hogy induljon el ő is a jövő év elejére tervezett előválasztáson, ám részvétele egyelőre igencsak kétséges. A Jobbikban gondolkoznak az esetleges támogatásán, de döntés még nem született. A Momentumról most úgy tűnik, nem fognak beállni mögé.