Budapestre készülnek a Patrióták?

Budapestre készülnek a Patrióták?

Patrióták: Andrej Babis, Herbert Kickl és Orbán Viktor (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az idén Budapesten, december 6-7-én tarthatják a Fidesz által alapított Patrióták Európáért (PfE) nevű európai parlamenti frakció tagjai a kihelyezett ülésüket. 

A Népszava úgy tudja, a végső döntést az Európai Parlament házbizottságának szerepét betöltő Elnökök Értekezlete jövő csütörtöki tanácskozásán hozzák meg, de a testület általában vita nélkül rábólint az efféle kérésekre. Azért van szükség a formális jóváhagyásra, mert a kihelyezett frakcióülés költségeihez a parlamentnek is hozzá kell járulnia, például tolmácsok biztosításával. 

A Népszava megkérdezte Alonso de Mendozát, a PfE szóvivőjét, hogy igaz-e a budapesti látogatás terve, de azt állította, hogy nem tud ilyenről.

A Patrióták Európáért az EP harmadik legnagyobb politikai csoportja, a Fideszen kívül számos populista és szélsőjobboldali párt képviselőjét tömöríti. Jelenleg 86 tagot számlál, elnöke Jordan Bardella, a francia Nemzeti Tömörülés egyik vezető politikusa. A PfE alapítói között van Orbán Viktor, Andrej Babis cseh ex-kormányfő és Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt vezetője.