Autómentes hétvége jön Budapesten

Autómentes hétvége jön Budapesten

Szabad a séta. (Fotó: MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az árvíz miatt a tervezettnél két héttel később, október 5-én és 6-án, szombaton és vasárnap rendezik meg az Autómentes Hétvégét Budapesten. 

Lezárják a Szabadság hidat és a Vámház körutat a Lónyay utcáig, ezen kívül a rendezvény további helyszínéül szolgál a Margit híd és a Közraktár utca közötti gyalogosoknak megnyitott pesti alsó rakpart is. A lezárások miatt szombaton és vasárnap a kiskörúti 47-es, 48-as, 49-es villamosok nem közlekednek, helyettük a budai oldalon a Fehérvári úton a 61-es, a Bartók Béla út külső szakaszán pedig az 56A villamos közlekedik. A Szabadság híd lezárása idején a BKK az M4-es metró, valamint a változatlan útvonalon és menetrend szerint közlekedő 7-es és 133E autóbuszok, a belvárosi szakaszon a kiskörúti villamosforgalom szüneteltetése miatt az ott közlekedő M3-as metró, a 9-es és 15-ös autóbuszok és a 72-es trolibuszok igénybevételét ajánlja.

A BKK és együttműködő partnerei – kapcsolódva a környezettudatosságot és a fenntartható városi közlekedést erősítő Európai Mobilitási Héthez – rengeteg szabadtéri programmal készülnek.

Címkék: Budapest, autó