Luxusvilla dukál Dubajban Matolcsy György fiának

Luxusvilla dukál Dubajban Matolcsy György fiának

Luxushelyszín Matolcsy gyerekének. Fotó: Pexels.com/Kevin Ponce Villaruz

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Matolcsy Ádám, a jegybankelnök fia 2023 júniusában, a magyarországi rekordinfláció elleni harc közepén egyéves bérleti szerződést kötött egy 3,5 milliárd forint értékű luxusvillára Dubajban – tudta meg a Direkt36 egy hivatalos dubaji dokumentumból.

Az oknyomozó portál a Telexen megjelent cikkében azt írja: az 5 szobás, kétszintes luxusvilla Dubaj pálmafa alakú szigetének egyik ágán épült. A szigetnek ezen a részén az ilyen villák mindegyikéhez tartozik legalább 8 fürdőszoba, medence és saját tengerpart-szakasz is. 

A portál emlékeztet rá, nem ez az első olyan eset, hogy az MNB-elnök fia összefüggésbe kerül dubaji ingatlanokkal. A lap májusban egy nemzetközi tényfeltáró projekt keretében derítette ki, hogy a Matolcsy Ádám köréhez köthető Future Holding nevű cég több értékes ingatlant is vásárolt Dubajban. A jegybankelnök fia a mostani villát is ettől a cégtől bérelte, a Direkt36 birtokába került hivatalos, bérleti jogviszonyt igazoló dokumentum szerint 2024 júniusáig. Az ingatlan ára egy évre 56 millió forintnak megfelelő értékű dirham volt. 

Azt nem tudni, hogy Matolcsy  Ádám jelenleg is bérli-e az ingatlant, amely egy mesterséges szigeten, a Palm Jumeirahon fekszik, ahogy az sem, hogy az most pontosan kinek a tulajdonában van. A lap érdeklődésére mindössze annyit közölt, hogy 2021-ben elköltözött Magyarországról: „Az életemet főként külföldi érdekeltségeimből és megbízásaimból fedezem, aminek nincsen köze se magyar, se külföldi államnak”.

Az MNB kommunikációs osztálya csak annyit válaszolt a portálnak, hogy a jegybankelnök a felnőtt fiának üzleti ügyeivel nem foglalkozik. A lap szerint a villabérlés mindenesetre újabb bizonyíték arra, mekkora luxusban él Matolcsy Ádám, aki üzleti sikereit jelentős részben az édesapja által irányított MNB-nek köszönheti.

Címkék: Dubaj, Matolcsy