Chatszobában adták-vették a drogot – Fiatalokból álló drogbandát kapcsoltak le a rendőrök

Chatszobában adták-vették a drogot – Fiatalokból álló drogbandát kapcsoltak le a rendőrök

Rendőrségi rajtaütés a fiatalokból álló drogbandán (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Többségében fiatalokból álló drogbandát számoltak fel a rendőrök, a rajtaütés igen látványos volt.

A rendőrség tájékoztatása szerint kábítószer adás-vételére szerveződött egy csoport, amelynek alapítója a 27 éves, budapesti lakhellyel rendelkező G. Csaba volt. A közel húsz főből álló hálózatot ő hozta létre, és a tagoknak egy internetes applikáció segítségével, élettársával –  a 25 éves E. Sárával együtt – árulta a különböző fajtájú drogot, amit a csoport tagjai egymás között továbbértékesítettek. A kábítószer beszerzését neten keresztül bonyolították, a külföldi eladókkal személyesen nem találkoztak, és az általuk megrendelt kábítószer futárszolgálat útján jutott el hozzájuk. 

A rendőrök a nyár óta zajló nyomozás eredményeként múlt pénteken összesen 15 helyszínen ütöttek rajta a bandán. A többségében fővárosi huszonévesekből álló hálózat tagjainál többfajta kábítószert találtak. A több kilogrammnyi lefoglalt anyag között volt marihuána, ecstasy, hasis, LSD, amfetamin, de még kokain is.

Mivel információ volt arról, hogy az egyik gyanúsított fegyverrel rendelkezhet, ezért őt a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével fogták el. A nyomozók a budapesti, táborfalvai, ugodi, valamint győri kutatások során találtak a kábítószer csomagolásához és méréséhez használatos tárgyakat, de lefoglaltak számítástechnikai eszközöket, egy légfegyvert és egy lőfegyvert is, míg készpénzben több mint tízmillió forintot. 

Rendőrségi rajtaütés a fiatalokból álló drogbandán (Fotó: police.hu)

A csapat legfiatalabb tagja mindössze pár hónapja vált nagykorúvá. Az őrizetbe vett gyanúsítottak többsége nem rendelkezik igazolható munkaviszonnyal, feltételezhető, hogy kábítószer-kereskedelemből tartották fenn magukat. A rendőrök az üggyel összefüggésben összesen 18 fővel szemben folytatnak büntetőeljárást kábítószer-kereskedelem bűntette miatt. Kilenc férfit és két nőt – köztük G. Csabát és E. Sárát – bűnügyi őrizetbe vettek. A rendőrök tíz ember esetében előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, és egy személy bűnügyi felügyeletének elrendelését javasolták.

Rendőrségi rajtaütés a fiatalokból álló drogbandán (Fotó: police.hu)