Cseh Katalin: Hazugság, amit rólam állítanak, sajtópert indítok

Cseh Katalin: Hazugság, amit rólam állítanak, sajtópert indítok

Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője (Fotó: Cseh Katalin Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három évvel ezelőtt több pályázaton összesen 275 millió forint támogatást nyert az a Pannónia Nyomda Kft, amelyet 2013 és 2018 között Cseh Katalin momentumos európai parlamenti képviselő vezetett – írta a bennfentes.net nevű portál. A pénzt egy hologramos technológia, valamint egy úgynevezett holografikus térinformatikai leíró nyelv és digitális holografikus nyomtató kifejlesztésére kapták.

A bennfentes.net – amelyet a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartozó Magyar Nemzet azon munkatársa alapította, aki pár éve egy hamis sztorival átverte a sajtó egy részét – a telephely alapján még további három céget is a politikus érdekeltségébe sorolt, és az általuk elnyert uniós támogatásokat összegezve azt állította: Cseh Katalin összesen 4,8 milliárd forintos uniós támogatást nyert el különböző cégeken keresztül.

– Ez nyilvánvaló hazugság, a másik három céghez akkor sem volt semmilyen közöm, amikor még a Pannónia Nyomda ügyvezetője voltam, a telephely mindössze azért közös ezeknél a vállalatoknál, mert mindegyik cég azonos ipari parkba lett bejegyezve – mondta a Magyar Hangnak a Momentum politikusa. Hozzátette: ez egy elég szánalmas elterelési kísérlet a lehallgatási botrányról.

Az elnyert pályázatról Cseh Katalin azt mondta: „2018 elejéig voltam tisztségviselő a cégben, akkor az országgyűlési választás előtt lemondtam. Valóban beadtunk egy pályázatot, amelyet azonban már a lemondásom után bíráltak el. A Pannónia Nyomda elnyerte a pénzt, amit a pályázatban meghatározott feltételeknek megfelelően használt fel. Minden további állítás légből kapott hazugság, megtesszük a szükséges jogi lépéseket.”

Cseh Katalin egyik plakátján egyébként arcképe alatt az a felirat olvasható, hogy „Az uniós pénz nem a kormányé, hanem az embereké”. A politikus szerint ez az állítás akkor is helytálló, ha több évvel ezelőtt egy olyan cég is nyert, ahol akkor ő tisztviselő volt. – Ezzel arra az egészen pofátlan korrupcióra hívjuk fel a figyelmet, amelyet a Fidesz-kormány és az oligarchái végeztek az uniós támogatások körül – fogalmazott, azt is megjegyezve, amióta politikus, nem vállalt tisztséget ebben a cégben.

Facebook-posztjában Cseh Katalin azt írta, a fideszes propagandagyárban összedugták a fejüket és egy lejáratónak nehezen nevezhető írás született. – Milliárdokat összeszedő politikusról és állítólagos korrupcióról beszélnek, ami hazugság. Egeret szültek a hegyek, ugyanis a propagandamédiában összeadták az ugyanabba az ipari parkba bejegyzett összes cég és vállalkozás által elnyert uniós támogatást, ahol az a nyomda is működik, amit egykor édesapám vezetett. Az pedig egyértelműen kiderül a cégiratokból, hogy én évekkel ezelőtt, jóval azelőtt, hogy politikai pályára léptem, lemondtam a cégvezetésről. A Fideszt és propagandáját zavarja korrupcióellenes tevékenységem, de nem fognak tudni megfélemlíteni” – írta.

A bennfentes.net alapítója, a Média1 cikke szerint Pósa Károly egyébként a szerbiai Magyarkanizsáról származik. Egy 2016-ból származó cikkben az Index rá hivatkozva számolt be egy frissen felfedezett, a város alatt húzódó alagútrendszerről. Ez utóbbiról azonban később kiderült, hogy Pósa valójában kamuzott és szándékosan megtévesztette a sajtót. Arra hivatkozott, hogy nem viccnek, inkább látleletnek szánta a dolgot.

A bennfentes.net állítása szerint a jelen ügyben egy ismeretlen által küldött, pendrive-on rögzített videó alapján kezdtek el kutakodni és egy éjszaka alatt összegyűjtötték az összes országgyűlési képviselő és európai parlamenti képviselő egykori és jelenlegi céges érdekeltségét. Ezután a palyazat.gov.hu-n rákerestek a cégekre és „rábukkantak” a Pannónia Nyomda Kft-re.