Deák téri gyilkosságok: egy hónapra letartóztatták a gyanúsítottakat

Deák téri gyilkosságok: egy hónapra letartóztatták a gyanúsítottakat

Két embert halálra késeltek Budapesten, a Deák téren (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elrendelte a bíróság Cs. Krisztián és bűntársai, J. Marcell valamint J.Dániel letartóztatását, akiket a péntek hajnali Deák téri kettős gyilkosság miatt vett őrizetbe a rendőrség. A Fővárosi Főügyészség az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében emlékeztetett: az V. kerületi Deák Ferenc téren hajnali fél négy körül két, fiatalokból álló társaság verekedett össze. Egy tizennyolc éves férfi a nála lévő késsel két sértettet megszúrt, akik a földre estek. A két megszúrt fiatal, egyikőjük 16, a másik 21 éves, a helyszínen életét vesztette 

Amint arról korábban hírt adtunk, két nagyrészt büntetett előéletű, 16 és 23 év közötti fiúkból álló társaságról volt szó. A két csapat egyébként nem ismerte korábbról egymást, s csak véletlenül botlottak egymásba az ominózus éjszaka. Cs. Krisztián, és az egyik áldozat, a 16 éves K. Gergő is a születésnapját ünnepelte ugyanis aznap éjjel a barátaival. A 24.hu úgy tudja, a velük lévő három lány megpróbálta szétválasztani a verekedőket, de nem jártak sikerrel. A rendőrök pár percen belül kiértek a helyszínre, de addigra már többen is elfutottak.

A helyszínről elmenekülő 18 éves fiút a Nyugatinál fogták el, a bűncselekmény során használt kést pedig a gyilkosság helyszínétől 300 méterre találták meg a nyomozók egy kocsi alatt.

A késelőt több emberen elkövetett emberölés bűntette, míg két társát csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt hallgattak ki gyanúsítottként és előterjesztést tettek a gyanúsítottak letartóztatására. A letartóztatást a Fővárosi Főügyészség indítványa nyomán a nyomozási bíró vasárnap elrendelte. Az egyik sértett bántalmazásával gyanúsított férfi tekintetében a döntés végleges, a másik két terhelt esetén fellebbezések miatt még nem végleges - olvasható az ügyészségi közleményben.

A 24.hu beszámolója szerint a kettős gyilkossággal gyanúsított Cs. Krisztián írásban ismerte be a bűnösségét a rendőrségen, míg a két őrizetbe vett barátja, J. Dániel és J. Marcell ténybeli beismerő vallomást tett a gyanúsítotti kihallgatása során. A portál szerint Cs. Krisztián visszavonta a korábbi írásbeli vallomását a bírósági meghallgatása során, míg két társa fenntartotta a rendőrségen tett ténybeli beismerő vallomását. A kamerafelvételek alapján azonban a bíróság osztotta a főügyészség álláspontját és egy hónapra letartóztatta mind a három őrizetbe vett férfit.