Deutsch Tamás visszatérhet Budapestre

Deutsch Tamás visszatérhet Budapestre

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője (Fotó: Deutsch Tamás / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Budapest 5-ös számú választókerüetének elnöke lett Deutsch Tamás, a párt európai parlamenti képviselője – erről a politikus számolt be a Facebook-oldalán kedden, bemutatva az Orbán Viktor által aláírt kinevezést. A választókerület Terézvárost és Erzsébetvárost tartalmazza, ahol nem sok babér termett mostanában a Fidesznek: a polgármesteri pozíciók mellett az egyéni országgyűlési képviselői helyet is elvesztették. 

A Fidesz-lap Magyar Nemzet ezt úgy kommentálta, hogy „sajtóhírek szerint a választókerületi elnökség lényegében azt jelenti, hogy Deutsch Tamás lehet 2026-ban az erzsébetvárosi jelölt.” A politikust áprilisban már megválasztották az újjáalakuló erzsébetvárosi alapszervezet élére. Bajkai István, a szervezet helyi elnökének javaslatára a párt választmányi elnöksége 2022. novemberben indította el a szervezet feloszlatásáról szóló eljárását. 

Deutsch Tamás volt már VII. kerületi Fidesz-elnök, 2011-ben váltották le.

Címkék: Fidesz, Deutsch Tamás