Dobrev Klára az egri fegyveres incidensről: ide vezet Orbán gyűlöletpolitikája

Dobrev Klára az egri fegyveres incidensről: ide vezet Orbán gyűlöletpolitikája

Fegyvert vett elő egy ellentüntető a DK egri rendezvényén 2021. június 4-én (Fotó: Demokratikus Koalíció)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mint arról beszámoltunk, pénteken Dobrev Klára előválasztási miniszterelnök-jelölt egri kampányrendezvényén megjelent három, arcát eltakaró férfi EL, KÚR, TUK feliratú táblákkal a nyakukban, majd egy hangszórón elkezdték játszani Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét. Az így kialakuló konfliktusban az egyik maszkos férfi előrántott egy gázpisztolyt, és az egyik DK-s férfira fogta. A rendőrök a helyszínen elfogták a 25 éves felsőtárkányi férfit és két egri társát. 

Dobrev Klára szombaton Facebook-bejegyzésben reagált a történtekre, amelyek szerinte világosan megmutatták, min akarnak változtatni 2022-ben.

Mint írja, „az egri utcafórumomon egy derűs és reményteli, ám annál elszántabb tömeg nézett szembe egy dühös kisebbséggel. Több mint kétszáz tisztességes magyar ember nézett farkasszemet pár odaküldött erőszakos provokátorral.” Szerinte világos, hogy a fideszes rendzavarók nem vitázni akartak, nem érvelni akartak, nem meggyőzni akartak, hanem megfélemlíteni, és ezért egyikük fegyvert fogott egy DK-sra.

–Ide vezet az a gyűlöletpolitika, amit Orbán Viktor már több mint egy évtizede űz az országban. Ez növekedett azokból a magvakból, amelyeket a hazaárulózással, a másik magyarságának a megkérdőjelezésével, a folyamatos, magyar és magyar közti háborúskodással vetett el a lelkekben. Orbán tudja, hogy rendszerének legnagyobb gyengesége éppen a mi erősségünk. Hogy mi nem parancsolunk, hanem kérdezünk – szögezi le a politikus.

Végül hozzáteszi: „mi nem fenyegetünk, hanem vitázunk, és nem erőből oldjuk meg a nézetkülönbségeinket, hanem megbeszéljük őket, míg végül kompromisszumra jutunk. Tudja, hogy ha mi jövünk, akkor nem uralkodni fogunk, mint ő teszi, hanem kormányozni fogunk. Gyűlöletkeltés, hergelés és polgárháborús hangnem nélkül. Az őt most hatalomban tartó gyűlölet szép lassan el fog párologni a megvezetettekből is, ő pedig egyedül marad. Mert ha nem lesz gyűlölet, nem lesz Orbán-rendszer sem. Joggal fél a miniszterelnök. A változás elkerülhetetlen.”