Dobrev Klára: Az európai gondolat a mai napon győzelmet győzelemre halmozott

Dobrev Klára: Az európai gondolat a mai napon győzelmet győzelemre halmozott

Dobrev Klára (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Franciaországban a vártnál lényegesen nagyobb különbséggel győzött Emmanuel Macron, míg Orbán Viktor térségbeli szövetségese és barátja, Janez Jansa és az általa vezetett populista jobboldali Szlovén Demokrata Párt elvesztette a választásokat – írta közösségi oldalára Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője.

Ez számára az európai gondolat győzelmét jelenti, ami pazar hír Európa barátainak, mert mindkét országban az Európai Uniót gyöngíteni akaró erők vesztettek befolyást. Persze „van egy ország, ahol Európa ellenlábasa meg tudta hosszabbítani hatalmát” – utalt Orbán Viktorra, illetve az április 3-iki választások eredményére Dobrev, aki szerint a mostani győzelmekből erőt meríthetnek a magyarországi demokraták is.

Az EP-képviselő vasárnap folyamán egy korábbi Facebook-posztban egyértelműen megjelölte, hogy kinek a győzelméért szorít a francia  elnökválasztáson. Mint írta, „nekünk európai magyaroknak az az érdekünk, hogy a következő években is egy olyan elnöke legyen Franciaországnak, aki elkötelezett a szoros európai együttműködés, a demokratikus értékek védelme mellett.”