Dzsudzsák különgépen, diplomata-útlevéllel indult haza az emírségekből

Dzsudzsák különgépen, diplomata-útlevéllel indult haza az emírségekből

Dzsudzsák Balázs bemutatása (Fotó: Al-Vahda)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a magyar állam segítségével hagyta el kedden az  Egyesült Arab Emírségeket, hogy Magyarországra utazzon – írja az Index. A portál információit, amely szerint a Dzsudzsákot szállító gépen hét másik magyar állampolgár is utazott, a Külgazdasági és Külügyminisztérium megerősítette. 

A tárca közlése szerint azért került sor a menekítő akcióra, mert az emírségekben a koronavírus-járvány miatt leállt a polgári légiforgalom, ezért csak az ehhez hasonló járatokkal lehet elhagyni az országot. Dzsudzsák Balázs rendelkezik diplomata-útlevéllel, tekintve, hogy a magyar labdarúgó válogatott csapatkapitánya.  

A minisztérium válaszában arra is kitért, hogy folyamatosan zajlik a külföldön rekedt magyarok hazahozatala. Eddig 9455 magyar állampolgárnak segített hazajutni a magyar állam, 672 magyar utazását pedig még szervezik. Jelenleg is úton van Észak–Amerikába egy járat, amely 121 embert hoz haza Miamiból, New Yorkból és Torontóból, valamint Izlandról.