Eddig 3,5 millió adag Pfizer–BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra

Eddig 3,5 millió adag Pfizer–BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra

Oltáshoz készíti elő az asszisztens a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagját a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. május 17-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eddig 3,5 millió adag Pfizer–BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra – tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden az MTI-t. A közlemény szerint kedden megérkezett a 22. – több mint 330 ezer adag koronavírus elleni oltóanyagot tartalmazó – szállítmány is Magyarországra.

Mint írták: a Pfizer több mint négy hónapja, heti rendszerességgel szállítja Magyarországra a vakcinákat, a cég az első negyedévre megbízhatóan leszállított több mint 1,5 millió adag vakcinát, a második negyedévtől pedig jelentősen növelte a dózisok számát, így csak májusban 1,3 millió adag Pfizer–BioNTech-oltóanyag érkezik az országba.

A közös amerikai–német együttműködéssel készülő vakcinából a két cég az előrejelzések szerint idén több mint 2,5 milliárd adag vakcinát gyárt és szállít világszerte. – Az Európai Bizottsággal április 14-én bejelentett megállapodás értelmében felgyorsítják 50 millió adag oltóanyag szállítását, így 2021 második negyedévében várhatóan 250 millió adag vakcinát szállítanak az Európai Unióba – olvasható a közleményben.