Egy független újságíróval közösen menne Orbán Viktor irodájába a momentumos képviselő

Egy független újságíróval közösen menne Orbán Viktor irodájába a momentumos képviselő

Bedő Dávid (Fotó: Bedő Dávid / Momentum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán meghívott az irodájába, elmegyek, de nem egyedül – erről posztolt közösségi oldalán Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője, aki egy független újságírót is magával vinne a találkozóra.

A miniszterelnököt még hétfőn kérdezte Bedő a nemzeti konzultáció kapcsán egy matekpéldával szemléltetve azt, miért hirdet a kormány valótlanságot az óriásplakátjain. A példa az alábbi volt: ha valaki odamegy 100 emberhez, és megkérdezi, hogy kér-e narancsot, de csak 18 válaszol igennel, 82 pedig nem, akkor az emberek hány százaléka kér a gyümölcsből. A kormányfő erre úgy felelt, minden hasonló gyermekded kérdés megválaszolására várja a momentumos képviselőt az irodájában. Bedő később kifejtette, a választók hozzávetőlegesen 18 százaléka töltötte ki a nemzeti konzultációt, mégis óriásplakátokon hirdetik, hogy a magyarok 97 százaléka mondott nemet a szankciókra.

Most Bedő arról írt Facebook-oldalán, szívesen elfogadja Orbán Viktor meghívását, beszélgetne vele az ország jövőjéről, „jó lenne ha tudna valamit mondani a pedagógusok, az egészségügy, a debreceni akkumulátorgyár, a Völner-Schadl-ügy vagy éppen azokról az EU-s forrásokról, amit a kormány miatt nem kap meg az ország”. – Úgy érzem viszont, hogy ezt az alkalmat sokkal jobban meg kell becsülnünk az ország szempontjából, minthogy két politikus négyszemközti vitájává fajuljon egy ilyen ritka lehetőség. Ezért a miniszterelnök meghívását abban az esetben fogadom el, ha irodájába velem tarthat egy független újságíró is, aki valódi és releváns kérdéseket, újságíróhoz méltó módon készíthet interjút a miniszterelnökkel – jelezte. Felidézte azt is, Orbán Viktor 13 éve nem áll szóba az újságíróként viselkedő újságírókkal és médiumokkal, interjút sem ad. – Itt az ideje, hogy a miniszterelnök a sarkára álljon és kiálljon egy valódi, független újságíró elé – vélte.

Bedő szándékáról levélben tájékoztatta a kormányfőt, akinek várja válaszát.