Egy nap alatt összedobták Hadházy Ákosnak a pénzt

Egy nap alatt összedobták Hadházy Ákosnak a pénzt

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Egy nap alatt összedobták a pénzt Kövér László legújabb büntetésére, így ismét egy jó nagy fityiszt mutattak a terhelt lelkű házmesternek” – írta Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, aki 650 ezer forintos büntetést kapott a házelnöktől. A mostani büntetés oka, hogy Hadházy az egyik novemberi ülésnapon egy szerinte fontos, közérdeklődésre számot tartót pécsi bírósági tárgyaláson vett részt, amelyet a kárászi polgármester ügyében tartottak.

A távollétéről szóló igazolást Kövér László csak részben fogadta el, és mivel Hadházy távolléte összességében meghaladta a jogszabályban meghatározott mértéket, így a parlament elnöke 650 ezer forintos tiszteletdíj-megvonást szabott ki a képviselőre, aki ezután „a parlament beteg lelkű, fura urának” nevezte a házelnököt. Hadházynak legutóbb két éve dobták össze a pénzt a követői a házelnök akkori, 950 ezer forintos büntetésére, melyet azután róttak ki rá, hogy októberben kihagyott két szavazási napot a parlamentben. Akkor azt írta, a „tarhálás” nemhogy nem szégyen, de „a független politika kulcsa”.

Hadházy legutóbbi posztjában azonban ígéretet tett arra, hogy bizonyos esetekben be fog járni a parlamentbe: „Nem szeretnék visszaélni az önök segítségével, ha Kövér ennyire szeretné látni az ábrázatomat, akkor, ahogyan eddig is, bizonyos szavazásokra be fogok járni. Ezzel együtt nem játszom el még Kövér kedvéért sem, hogy ez egy működő parlament: nem fogok továbbra sem kamu vitákban részt venni, semmire sem jó interpellációkat fogalmazni és továbbra sem fogok egyetlen fillért sem felvenni kamu parlamenti pozíciókért (például havi egy óra elfoglaltsággal járó bizottsági tagságot sem vállalok)” – fogalmazott Hadházy.