Egyszerűsítik az ügyintézést a hiányos okmányokkal érkező ukrán menekültek számára

Egyszerűsítik az ügyintézést a hiányos okmányokkal érkező ukrán menekültek számára

A háború miatt Ukrajnából menekülő emberek Budapesten, a Nyugati pályaudvaron 2022. február 28-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A rendőrség új eljárásrendet követ a hiányos okmányokkal Ukrajnából érkező menekülők ügyintézésében - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság kedden az MTI-vel.

Március 6-ától nem szükséges ideiglenes menekültgyűjtőhelyre menniük azoknak sem, akik útiokmány nélkül vagy hiányos okmányokkal érkeznek.
A rendőrök beléptetés után még a határátkelőhelyeken ellátják az érkezőket ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolással, amely 30 napig biztosít számukra jogszerű magyarországi tartózkodást. Az igazolással önállóan utazhatnak tovább magyarországi úti céljuknak megfelelően.

Azt írták, gördülékeny a beléptetés és az ügyintézés a határon. A rendőrség továbbra is teljes kapacitással üzemelteti a közúti határátkelőhelyeket, hogy biztosítsa a folyamatos utasforgalmat – áll a közleményben.