Eldőlt, meddig lesznek nyitva az üzletek december 24-én

Eldőlt, meddig lesznek nyitva az üzletek december 24-én

Auchan Korzó Budaörsön (Fotó: Globetrotter19/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A legnagyobb üzletláncok  Aldi, Auchan, Lidl, Penny Market, Spar, Tesco – üzletei néhány kivételtől eltekintve december 24-én 12 órakor zárnak be – közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) csütörtökön az MTI-vel. Egyes iparcikk kereskedelmi áruházak december 24-én pedig már nem is nyitnak ki – például bútor-, barkácsáruházak közül –, továbbá kisebb iparcikk árus boltok sem.

A kereskedelmi törvény 14 óráig engedi az üzletek nyitvatartását ezen a napon, az OKSZ tagvállalkozásai az áruházi dolgozók pihenése, családi ünneplésük segítése érdekében döntöttek a rövidebb nyitvatartás mellett. A munkát végzőknek a járvánnyal összefüggő nagyobb terhelés miatt is több pihenőidőre van szükségük.

Az ünnepek előtti napokon egyes áruházak, boltok a szokásosnál hosszabb nyitvatartással várják a vásárlókat, arany hétvégén is több olyan üzlet kinyit, amelyek vasárnap egyébként zárva tartanak.