Elhunyt Görgey Gábor

Elhunyt Görgey Gábor

A magyar irodalom kategóriában Prima Primissima-díjra jelölt Görgey Gábor Kossuth-díjas író solymári otthonában 2018. október 18-án (Fotó: MTI/Czimbal Gyula)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Kossuth-díjas költő, próza- és drámaíró, műfordító, dramaturg, rendező, a Magyar PEN Club elnöke majd tiszteletbeli örökös elnöke, 93 éves korában április 11-én hajnalban otthonában elhunyt – jelentette be a hírt Turczi István, a Parnasszus költészeti folyóirat és kiadó alapító főszerkesztője közösségi oldalán hétfőn, amit a Papageno vett észre. 

– Magyarország minden kultúraszerető polgára, valamint a Magyar PEN Club és a család nevében szomorú szívvel tudatom, hogy GÖRGEY Gábor Kossuth-díjas költő, próza- és drámaíró, műfordító, dramaturg, rendező, a Magyar PEN Club elnöke majd tiszteletbeli örökös elnöke, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia alapító tagja, 2002 és 2003 között a nemzeti örökség minisztere 93 éves korában ma hajnalban otthonában elhunyt. Egy nemzet köszöni neked, Artúr, hogy voltál nekünk, és annyit tettél a magyar kultúráért és irodalomért, amennyire csak a legnagyobbak képesek. Áldás és tisztelet kísérjen újabb hosszú utadon. Utolsó közös fotónk hálás mosolyával búcsúzom tőled én is – búcsúzott Turczi. 

 

Címkék: gyász, Görgey Gábor