Ellenzi a Közlekedő Tömeg az Árpád híd metrómegálló átnevezését

Ellenzi a Közlekedő Tömeg az Árpád híd metrómegálló átnevezését

Utolsó simítások az átadó előtt. Úgy tűnik azonban, akadnak még megoldásra váró feladatok az Árpád hídnál (Fotó: Balogh Roland/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egymás után veszítik el Budapest csomópontjai a megszokott elnevezésüket. A Közlekedő Tömeg Egyesület értesülései szerint január végén az Árpád híd metrómegálló neve is megváltozik, amely a jövőben a néhai köztársasági elnök után „Göncz Árpád városközpont” nevet viselheti. Az átnevezést ellenzi az egyesület, amely a közösségi oldalán megjelent közleményben felveti: milyen városközpont az, amely négy kilométerre van Budapest tényleges városközpontjától? Ezért arra kérik az érintetteket, hogy még a bevezetés előtt álljanak el a szándékuktól.

A Közlekedő Tömeg szerint kifejezetten zavaró, hogy sokszor pusztán politikai indíttatásból évente többször, több csomópont neve is változik, változott. „Ferencváros vasútállomás-Málenkij Robot emlékhely, Szent Gellért tér-Műegyetem M, Semmelweis Klinikák M… És a lista nem ér véget” – sorolják az elmúlt évek névváltozásait. – Egymást követik a különböző átnevezések, hozzátoldások, kezelhetetlenül hosszú megállónevek, miközben ezektől egyáltalán nem lesz egyszerűbb a tájékozódás – jegyzik meg.

Közlekedő Tömeg

Újabb átnevezés Budapesten Ferencváros vasútállomás - Málenkij Robo... t emlékhely, Szent Gellért tér - Műegyetem M, Semmelweis Klinikák M... És a lista nem ér véget. Információink szerint január végén újabb fővárosi közlekedési csomópont veszíti el megszokott nevét: az Árpád híd metróállomás ezentúl a Göncz Árpád városközpont metróállomás nevet viseli majd.

Azt vetik fel, hogy bár vannak szerencsétlen megállónevek, azokat célszerű volna egy csomagban megváltoztatni. Viszont amikor az is fél évbe telik, hogy a városban lévő térképek utólagosan lekövessék az M3 metrópótlás következő fázisát, ezek a zavaró, ad-hoc átnevezések pazarlóak és indokolatlan többletmunkát rónak az egyébként is leterhelt közlekedési dolgozókra – tették hozzá.

Azt kérik a főváros új vezetésétől: az eddigi rossz gyakorlat folytatása helyett inkább készítsenek egy átfogó koncepciót a budapesti megállónevek jövőbeli egységesítéséről, esetleges módosításáról. Az Árpád híd metrómegálló átnevezéséről korábban Angyalföld kerületének kezdeményezére határozott a fővárosi közgyűlés.