Érkeznek a foglalásos oltásra behívottaknak az SMS-ek

Érkeznek a foglalásos oltásra behívottaknak az SMS-ek

Bojti István háziorvos kibontja a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcináját nyíregyházi rendelőjében 2021. március 25-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elkezdték kiküldeni azokat az SMS-eseket, amelyekkel az új foglalásos oltási rendszer résztvevőit szólítják meg. A szöveges üzenetben arról tájékoztatják az érintetteket, hogy a TAJ-számukkal egyéni oltási időpont foglalására van lehetőségük április 22-én, vagyis csütörtök 16 óráig. Közölték a regisztrációs oldal címét is. Az általunk látott SMS-ekben azt írják, hogy Sinopharm vakcinával fognak oltani – ez körvonalazódott az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakból is.

Azt kérték, hogy aki regisztrál, az az oltás időpontjában pontosan jelenjen meg, és vigyen magával kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot.

Az SMS szövege alapján azok is megkaphatták, akik már kaptak oltást. Azt írták ugyanis, hogy „nincs teendője, amennyiben Ön már megkapta az oltást vagy elmúlt 3 hónapban koronavírusos volt”. Hozzátették, ha az oltásra bármilyen okból nem kerül sor, a későbbiekben is megkapható a védőoltás.

Az időpontfoglalásos oltási tesztprogram indítását reggel közleményben jelentette be a kormányzat, az operatív törzs tájékoztatóján új információk is kiderültek. Mint arról beszámoltunk, 70 ezer, már oltásra regisztrált ember kap, illetve kapott SMS-ben értesítést, hogy az abban szereplő weboldalon időpontot foglaljon magának. Az oltásokat a négy orvostudományi egyetemmel rendelkező városban, azaz Pécsett, Debrecenben, Szegeden és Budapesten lehet megkapni. Így az ezekben a városokban és a környékükön élő regisztráltak kapnak szerdán üzenetet. György István azt kérte az operatív törzs tájékoztatóján, hogy az SMS-ben felhívást kapók csütörtökön (vagyis holnap) 16 óráig keressék fel az üzenetben szereplő weboldalt. Időpontot foglalni jövő hét hétfőre, keddre vagy szerdára lehet.

Bejelentették azt is, hogy ha sikeres lesz a tesztüzem, minden kórházi oltópontra online foglalási felületet nyitnak.