Észt diplomata is jelen volt a Szájer bukását okozó orgián

Észt diplomata is jelen volt a Szájer bukását okozó orgián

Szájer József beszédet mond az Alaptörvény elfogadásának 5. évfordulós rendezvénysorozatához kapcsolódóan megtartott tudományos konferencián a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2016. szeptember 16-án (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A tallinni külügyminisztérium megerősítette, hogy egy észt diplomata is részt vett azon a múlt heti illegális brüsszeli partin, aminek a belga rendőrség vetett véget – írja a magyar állami MTI-re hivatkozva a 444.

Ez az a buli, ami a Fidesz-alapító Szájer József politikai pályájának végét okozta, hiszen a magát kereszténynek, konzervatívnak jellemző kormánypárt politikusa a férfiak részvételével zajló, a belga kijárási korlátozások miatt illegális orgián nemcsak, hogy részt vett, de az ereszcsatornán át próbált onnan elmenekülni a megjelenő rendőrök elől. A helyzetet súlyosbítja, hogy hátizsákjában drogot is találtak, bár Szájer állítja, az nem tudja, hogyan került oda. Emiatt Szájer nemcsak, hogy vasárnap lemondott európai parlamenti mandátumáról (igaz, lemondásakor lelki terhet említett, nem rendőrségi ügyet), de szerdán a Fideszből is kilépett.

Mint a 444 írja, az észt külügyminisztérium közölte, hogy az észt diplomata saját elmondása szerint ott volt a pénteki összejövetelen, amit a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások megsértésével tartottak péntek este Brüsszelben, és a járványügyi intézkedések megsértése miatt elő is állították. Aari Lemmik észt külügyi szóvivő sajnálatosnak nevezte, hogy az összejövetelen magánszemélyként részt vevő diplomatájuk nem tartotta be a Belgiumban hatályos rendelkezéseket, de egyéb részletet nem árult el az ügyről.