Szájer József kilépett a Fideszből, Orbán Viktor is reagált

Szájer József kilépett a Fideszből, Orbán Viktor is reagált

Szájer József európai parlamenti képviselő (Fidesz-KDNP) a Terror Háza Múzeumban tartott ünnepségen, ahol átvette a Petőfi-díjat, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Mol-csoport kitüntetését 2019. december 2-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szájer József a mai nappal kilépett a Fideszből. A volt EP-képviselő a párttagságáról való lemondást Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának címzett egymondatos levelében jelentette be – erről írt a kormánypárti Magyar Nemzet szerda délután.

Mint közölték, a kormányülés szünetében telefonos interjút tudtak készíteni az üggyel kapcsolatban Orbán Viktorral. – Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele. Harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető. A történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett Európai Parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett. Döntését tudomásul vettük – közölte velük a kormányfő.

Mint ismert, a Fidesz alapemberének számító Szájer József vasárnap nyújtotta be lemondását európai parlamenti mandátumáról, akkor azt állította, ez hosszas döntési folyamat eredménye, egyre nagyobb lelki tehert jelentenek neki a politikai küzdelmek. Ám kedden kiderült: lemondását megelőzően két nappal a belga rendőrök egy a kijárási korlátozások miatt illegális szexorgián kapták el, ahonnan menekülni próbált az ereszcsatornán át. Még drogot is találtak Szájer hátizsákjában, ám a politikus állította: nem tudja, az hogyan került oda, ő nem fogyasztott drogot, és bár hajlandó lett volna magát drogtesztnek is alávetni, ezzel nem éltek a rendőrök. Az ügy hatalmas botrányt okozott nemcsak Magyarországon, de a nemzetközi szinten is, még a Ryanair is ezzel viccelődve kínált akciós brüsszeli repjegyeket.

Címkék: Szájer József