„Ezek az elmondhatatlan MTI-szövegek!” – A bakikkal együtt ment le a Tények péntek esti műsora

„Ezek az elmondhatatlan MTI-szövegek!” – A bakikkal együtt ment le a Tények péntek esti műsora

Élő adásban bakizott Andor Éva a TV2 hírműsorában. (Képernyőfelvétel: Streamable.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Valóságos bakiparádét követett el a pénteki Tények Este című műsorában a TV2. A felvétel bakikkal együtt ment ki adásba, majd így tették fel a csatorna internetes archívumába is – írja a Media1, a videót egyébként a 444 is kiszúrta. Az adást több mint két nap után törölték az archívumból, de ezen a linken megtalálható az ominózus részlet a TV2 Playen, ahol a csatorna műsorai visszanézhetők.

A szeptember 22-i Tények este félórás adásának első részében egy ideig normálisan folytak az események, mígnem a 19. percnél egy faültetéses hírhez érkezett a műsor. Andor Éva bemondó ekkor véletlenül 80 ezer országszerte elültetett fát említett, a felirat szerint azonban 8000 fáról volt szó. „Nyolc! Bocsánat!” – mondta, majd pár másodperc szünet után hozzátette: „Kicsit sok!”

Néhány perccel az agrárminiszterről szóló hír után egy épülő hazai lőszergyár bokrétaünnepségéről következett bejátszás, amit Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter személyesen tekintett meg. Andor a következő konferáló szöveget mondta: „Kiemelt jelentősége lesz egész Európában a várpalotai lőszergyárnak. Erről beszélt a honvédelmi miniszter a védelmi ipari komplexum bokrétaünnepségén. Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt mondta, hogy a honvédség 2016-ban nagyot álmodott, a kormány pedig minden lehetőséget megteremtett a fejlesztéshez. A lőszergyár ezért most egy négyszáz hektáros területen épülhet."

Azonban a műsorvezetőnek a fejlesztés szónál összeakad a nyelve, megállt, és azt mondta: „Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint a magyarországi hadiipar fejlesztős—fejlesztése, jaj, ne, ezek az elmondhatatlan MTI-szövegek!” Egy ideig vágóképek jelentek meg, majd a híradós újra nekifutott a szövegnek, de ekkor Szalay-Bobrovniczky nevét rontotta el (kihagyta belőle az n-betűt). Majd Andor azt mondta: „Bobrovniczky? Nem úgy mondtam? Hát szerintem Bobrovniczkyt, na jó, mindegy”. Mint a Media1 írja, a TV2 hírműsorának készítői arra már nem fordítottak kellő figyelmet, hogy a két hibás próbálkozást kivágják a felvételből, így a bakikkal együtt került adásba a pénteki Tények Este, és még hétfő délután is így szerepelt a TV2 Playen is. A portál beszámolója szerint a hír élesítése után néhány perccel a videó elérhetetlenné vált a TV2 oldalán, majd néhány perccel rövidebb változatban került fel ismét.